
Vitello tonnato
Vitello tonnato blijft een van onze favoriete voorgerechten! Wij hebben dit vitello tonnato recept op losse bordjes geserveerd, maar op een grote schaal staat het ook erg leuk. Met wat andere Italiaanse voorgerechten erbij, heb je dan binnen een mum van tijd lekkere antipasti op tafel staan. Leuk om alles met elkaar te delen, net zoals de Italianen altijd doen. Vitello tonnato maken is echt een fluitje van een cent. Het enige wat je nodig hebt is een staafmixer, zo maak je namelijk van een blikje tonijn, mayonaise en wat citroensap de heerlijke saus. Op zoek naar andere recepten voor bij de vitello tonnato? Onze antipasti plank is ook een absolute aanrader!


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr gebraden kalfsfricandeau (in plakken)
- 1 blikje tonijn (uitgelekt)
- 4 el mayonaise
- 1/2 citroen
- 2 el kappertjes
- Gemengde salade
- Peper en zout
Zo maak je het
Maak een gladde saus van de tonijn, de mayonaise en het sap van een halve citroen. Je kunt dit het beste doen met een staafmixer of keukenmachine. Breng de saus op smaak met wat peper en zout.
Leg een paar plakjes kalfsfricandeau op een bord. Dresseer de tonijnsaus over de fricandeau.
Garneer de vitello tonnato met de kappertjes en wat gemengde salade.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan