varkenshaas met gorgonzolasaus

Varkenshaas met gorgonzolasaus en vijgen

Oh boy dit is een lekker kerst recept! Ik heb varkenshaas met gorgonzolasaus gemaakt en daarbij serveerde ik gegrilde vijgen. Nu is het soms lastig om in deze tijd van het jaar nog aan vijgen te komen, ik haal ze altijd bij de Turk en die heeft ze vaak het hele jaar door. Kan je ze niet vinden, dan is gegrilde peer ook een lekkere toevoeging.

Varkenshaas is ook makkelijk om te bereiden als je voor meerdere mensen gaat koken. Afgelopen maandag heb ik je laten zien je hoe je vlees het beste kunt bereiden in de oven. Dus nu je weet hoe dit moet, is het maken van varkenshaas appeltje eitje.

Ik maakte er een lekkere en eenvoudige gorgonzolasaus bij die enkel bestaat uit Gorgonzola en room. Het moet niet te ingewikkeld worden natuurlijk.

varkenshaas met gorgonzolasaus

Ingrediënten voor 4 personen
800 gr Varkenshaas
4 verse vijgen
50 gr Gorgonzola
100 ml room
Peper en zout
Olijfolie + Roomboter (want het is kerst)

Zo maak je het
Bekijk de hele how to van vlees braden hier.

Haal het vlees een half uurtje van te voren uit de koelkast.

Breng het op smaak met peper en zout.

Verhit de boter en de olie in een braadpan. Verwarm de oven alvast voor op 170 graden.

Braad het vlees rondom aan in de pan, zorg dat het een mooi kleurtje krijgt. Braad het niet te lang.

Leg het vlees in een ovenschaal en voeg het braadvocht toe. Steek de kern thermometer in het vlees en zet hem op 63 graden.

Snij de vijgen in parten en leg deze in de braadslee en zet het in de oven.

Braad het vlees totdat het de juiste kern temperatuur van 63 graden heeft bereikt. Bij niet te dikke haasjes duurt dit max 20 minuten.

Haal de schaal uit de oven en dek het af met aluminium folie. Laat het vlees rusten.

In de tussentijd maak je de saus. Breng de room aan de kook en laat de Gorgonzola er in smelten. Laat het op het vuur iets indikken en breng het nog wat op smaak met peper en zout.

Snij de varkenshaas in plakken en serveer het met de gorgonzolasaus en de vijgen.

varkenshaas met gorgonzolasaus

Tips voor het kerstdiner

  • Als je aan het voorgerecht begint, zet je de varkenshaas in de oven. Als je uitgegeten bent, zijn de haasjes klaar.
  • De saus kan je al van te voren maken, deze hoef je dan alleen nog even op te warmen.
  • Serveer de varkenshaas met gorgonzolasaus met lekkere bijgerechten en je hebt een heerlijk hoofdgerecht

fijnefeestdagen

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in