Stoofperen met port

Stoofperen met port

Stoofperen zijn niet alleen lekker als bijgerecht, maar het is ook lekker om ze als dessert te serveren. Je kunt ze zowel koud als warm eten, het is net wat je zelf lekker vindt. Zelf wijn we dol op warme stoofperen met port volgens oma’s recept met een bolletje kaneel ijs erbij. De peren zijn dus gestoofd in de port en in plaats van suiker hebben we honing toegevoegd. Dit geeft een heerlijke karamel achtige smaak aan de stoofpeertjes. Het hele huis zal lekker ruiken. Voor de saus hebben we heel simpel het kookvocht in laten koken en vervolgens gebonden. Er zit zo ontzettend veel smaak aan het kookvocht, zonde om weg te gooien.

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 stoofperen (Gieser Wildeman)
  • 350 ml rode port
  • 300 ml water
  • 2 el honing
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruisnageltjes
  • 2 tl maïzena + scheutje water

Zo maak je het

  1. Schil de stoofperen maar laat het steeltje zitten. Je kunt er voor kiezen om het klokhuis van te voren te verwijderen, maar dat hoeft niet. Ze zijn nadien zo zacht dat je het makkelijk kunt snijden.

  2. Leg de peren in een pan en voeg de rode port,het water, het kaneelstokje, de kruidnageltjes en een flinke scheut honing toe. Laat de stoofpeertjes op een zacht vuur minimaal 3 uur stoven. Ze zijn nu klaar om te serveren.

  3. Wil je er een dessert van maken? Haal de peertjes uit de pan en dek even af met wat aluminium folie, zodat ze warm blijven. Giet de helft van het kookvocht weg. Verwijder ook de kruidnageltjes en het kaneelstokje. Maak een papje van de maïzena en het water en voeg dit bij het kookvocht. Klop er met een garde een dikke stroperige saus van.

     

  4. Serveer de stoofperen met de warme saus en eventueel een bol ijs.

Stoofperen met port

Tags

Basisrecepten Makkelijke recepten Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Kerst Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Bijgerecht Nagerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (9 stemmen)

19 december 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in