Menu
DSC_0115-1-710x380.jpg

Gezonde snack: Dadel – Noten reep met Chia zaad

Januari is toch zo’n maand dat iedereen weer wat op de lijn gaat letten. De laatste kerst kliekjes zijn opgegeten en er is wel weer behoefte aan lekkere en gezonde recepten. Ik vind gezonde tussendoortjes nog altijd het lastigste van gezond eten, meestal neem ik fruit of iets van yoghurt. Totdat mijn vader iets nieuws had ontdekt, Chia zaad. Chia zaad is een heel gezond zaad dat veel vitamines en calcium bevat. Het geeft je energie en een verzadigd gevoel. Ik besloot om met het chia zaad een gezonde reep te maken, met dadels en noten. Lekker, gezond en heel verantwoord.

Ingrediënten voor 6 bars
200 gr stevige dadels zonder pit
50 gr ongezouten amandelen
3 el chiazaad
50 gr kokos

Zo maak je het
Maal de dadels fijn in een keukenmachine. Ik heb van die grote kleverige dadels gebruikt. Mocht je nu van die kleine droge dadels hebben, laat ze dan eerst een half uurtje weken in wat water.

Voeg de noten en het chiazaad toe en meng dit kort mee. Het lekkerste is als de noten grof gehakt zijn. Zodat je een beetje een bite over houdt.

Meng tot slot een deel van de kokos er door.

Neem een ovenschaal of vierkant bakje en bekleed deze met bakpapier of huishoudfolie.

Verdeel de massa over de bodem en garneer het met de kokos.

Druk het goed aan en laat het een uurtje opstijven in de koelkast.

Snij de healthy repen met een mes in plakken en bewaar ze in de koelkast.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan