
Dadel repen
Zin in een gezond tussendoortje? Dan moet je deze dadelrepen met noten en Chia zaad eens proberen. Chia zaad is een heel gezond zaad dat veel vitamines en calcium bevat. Het geeft je energie en een verzadigd gevoel. Ik besloot om met het chia zaad een gezonde reep te maken, met dadels en noten. Lekker, gezond en heel verantwoord.
Ingrediënten voor 6 bars
200 gr stevige dadels zonder pit
50 gr ongezouten amandelen
3 el chiazaad
50 gr kokos
Zo maak je het
Maal de dadels fijn in een keukenmachine. Ik heb van die grote kleverige dadels gebruikt. Mocht je nu van die kleine droge dadels hebben, laat ze dan eerst een half uurtje weken in wat water.
Voeg de noten en het chiazaad toe en meng dit kort mee. Het lekkerste is als de noten grof gehakt zijn. Zodat je een beetje een bite over houdt.
Meng tot slot een deel van de kokos er door.
Neem een ovenschaal of vierkant bakje en bekleed deze met bakpapier of huishoudfolie.
Verdeel de massa over de bodem en garneer het met de kokos.
Druk het goed aan en laat het een uurtje opstijven in de koelkast.
Snijd de dadel repen met een mes in plakken en bewaar ze in de koelkast.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan