Zelf sushi maken met Saitaku

Echt het is waar, ik had nog nooit in mijn leven sushi gemaakt. Pasta, brood, empanada’s, ijs ik maak het allemaal. Maar sushi maken was er gewoon nog nooit van gekomen. En eens moet de eerste keer zijn dus toen ik de Saitaku Sushi Kit mocht testen, greep ik die kans met beide handen aan.

Het ziet er allemaal heel ingewikkeld uit, Sushi! Tenminste dat vind ik. In werkelijkheid is zelf sushi maken eigenlijk best wel makkelijk. Het handige van een sushi kit is, dat je meteen alles in huis hebt. In de kit zat sushi rijst, rijstazijn, gember, wasabi, sojasaus, nori bladeren, een rolmatje en eetstokjes. Ik hoefde dus alleen nog verse vis en groente te kopen. Ik koos voor zalm en tonijn in combinatie met komkommer en wortel.

Met de kit maak je 4 rollen sushi waar je in totaal ongeveer 32 stuks van maakt. Er zit een handleiding bij hoe je de sushi moet vullen en rollen, maar eigenlijk wijst het zich allemaal vanzelf.

Je neem een nori blad en legt dit op het rolmatje, verdeel een kwart van de gekookte sushirijst over het blad en zorg dat je de uiteinden vrij houdt. In het midden leg je de vis en wat groente en dan rol je de sushi voorzichtig op. Het uiteinde plak je vast met een beetje water en klaar is je sushi rol. Sushi maken is helemaal niet moeilijk, waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

Ik vind een sushi kit wel reuze handig omdat je dan niet heel veel ingrediënten over houdt. Je hebt precies genoeg rijst en azijn. Voor iemand die niet heel vaak sushi maakt is een sushi kit dus ideaal. Ben je echt een die hard fan dan kan je uiteraard ook de ingrediënten los kopen.

Deze kit is verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 6,99

Gegrilde Zalm in Soja marinade
Macaron workshop bij Poptasi
Bewaar
9 Comments
 • Tamara

  4 oktober 2013 at 12:27 Beantwoorden

  Ging wat fout. Maar een beetje citroensap + een beetje peper in de tonijn 🙂

 • Tamara

  4 oktober 2013 at 12:26 Beantwoorden

  Je kan ook tonijn uit blik nemen. Goed uit laten lekken. Mayonaise over de sushirijst smeren. Tonijn overheen. En rollen maar. Ik doe zelf nog een beetje

 • Merel

  15 september 2013 at 13:32 Beantwoorden

  heey\r\nik heb al vaker sushi gemaakt maar weet geen lekkere gezonde combies meer hebben jullie lekkere gezonde ideen?\r\ngroetjes

 • Nina

  18 oktober 2012 at 18:20 Beantwoorden

  Ik ben gek op sushi en heb het nu een paar keer zelfgemaakt maar het lukt me niet goed om mooie rollen te krijgen. Het was gelukkig wel super lekker!

  • Pauline

   19 oktober 2012 at 11:20 Beantwoorden

   Ik pakte het met beide vingers een beetje vast en dan oprollen met het matje! Maar het belangrijkste is natuurlijk dat het lekker is 😉

 • Brenda (Kookt!)

  18 oktober 2012 at 08:54 Beantwoorden

  Ziet er heerlijk uit Pauline! Volgens mij is je eerste poging prima gelukt.

 • Denise | TLT

  17 oktober 2012 at 11:50 Beantwoorden

  Oh, ik blijf zo gek op sushi! Wat ziet dit er heerlijk uit, Pauline!

  • Pauline

   17 oktober 2012 at 15:20 Beantwoorden

   Leuk, Dank je wel! Maak je het ook wel eens zelf?

Plaats een reactie