Menu

Zelf sushi maken met Saitaku

Echt het is waar, ik had nog nooit in mijn leven sushi gemaakt. Pasta, brood, empanada’s, ijs ik maak het allemaal. Maar sushi maken was er gewoon nog nooit van gekomen. En eens moet de eerste keer zijn dus toen ik de Saitaku Sushi Kit mocht testen, greep ik die kans met beide handen aan.

Het ziet er allemaal heel ingewikkeld uit, Sushi! Tenminste dat vind ik. In werkelijkheid is zelf sushi maken eigenlijk best wel makkelijk. Het handige van een sushi kit is, dat je meteen alles in huis hebt. In de kit zat sushi rijst, rijstazijn, gember, wasabi, sojasaus, nori bladeren, een rolmatje en eetstokjes. Ik hoefde dus alleen nog verse vis en groente te kopen. Ik koos voor zalm en tonijn in combinatie met komkommer en wortel.

Met de kit maak je 4 rollen sushi waar je in totaal ongeveer 32 stuks van maakt. Er zit een handleiding bij hoe je de sushi moet vullen en rollen, maar eigenlijk wijst het zich allemaal vanzelf.

Je neem een nori blad en legt dit op het rolmatje, verdeel een kwart van de gekookte sushirijst over het blad en zorg dat je de uiteinden vrij houdt. In het midden leg je de vis en wat groente en dan rol je de sushi voorzichtig op. Het uiteinde plak je vast met een beetje water en klaar is je sushi rol. Sushi maken is helemaal niet moeilijk, waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

Ik vind een sushi kit wel reuze handig omdat je dan niet heel veel ingrediënten over houdt. Je hebt precies genoeg rijst en azijn. Voor iemand die niet heel vaak sushi maakt is een sushi kit dus ideaal. Ben je echt een die hard fan dan kan je uiteraard ook de ingrediënten los kopen.

Deze kit is verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 6,99

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

 • Tanja
  16 februari 2019 om 16:19

  He Pauline, Misschien een beetje een domme vraag. Ik heb deze kit ook, maar zie niet echt duidelijk of de rijst met of zonder zakje gekookt moet worden?

 • Tamara
  4 oktober 2013 om 12:27

  Ging wat fout. Maar een beetje citroensap + een beetje peper in de tonijn :)

 • Tamara
  4 oktober 2013 om 12:26

  Je kan ook tonijn uit blik nemen. Goed uit laten lekken. Mayonaise over de sushirijst smeren. Tonijn overheen. En rollen maar. Ik doe zelf nog een beetje

 • Pauline
  15 september 2013 om 18:16

  Hi Merel, heb je dit al gezien Zit vast iets voor je bij!

 • Merel
  15 september 2013 om 13:32

  heey
  ik heb al vaker sushi gemaakt maar weet geen lekkere gezonde combies meer hebben jullie lekkere gezonde ideen?
  groetjes

 • Pauline
  19 oktober 2012 om 11:20

  Ik pakte het met beide vingers een beetje vast en dan oprollen met het matje! Maar het belangrijkste is natuurlijk dat het lekker is ;)

 • Nina
  18 oktober 2012 om 18:20

  Ik ben gek op sushi en heb het nu een paar keer zelfgemaakt maar het lukt me niet goed om mooie rollen te krijgen. Het was gelukkig wel super lekker!

 • Brenda (Kookt!)
  18 oktober 2012 om 08:54

  Ziet er heerlijk uit Pauline! Volgens mij is je eerste poging prima gelukt.

 • Pauline
  17 oktober 2012 om 15:20

  Leuk, Dank je wel! Maak je het ook wel eens zelf?

 • Denise | TLT
  17 oktober 2012 om 11:50

  Oh, ik blijf zo gek op sushi! Wat ziet dit er heerlijk uit, Pauline!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST