Zelf sushi maken met Saitaku

Zelf sushi maken met Saitaku

Echt het is waar, ik had nog nooit in mijn leven sushi gemaakt. Pasta, brood, empanada’s, ijs ik maak het allemaal. Maar sushi maken was er gewoon nog nooit van gekomen. En eens moet de eerste keer zijn dus toen ik de Saitaku Sushi Kit mocht testen, greep ik die kans met beide handen aan.

Het ziet er allemaal heel ingewikkeld uit, Sushi! Tenminste dat vind ik. In werkelijkheid is zelf sushi maken eigenlijk best wel makkelijk. Het handige van een sushi kit is, dat je meteen alles in huis hebt. In de kit zat sushi rijst, rijstazijn, gember, wasabi, sojasaus, nori bladeren, een rolmatje en eetstokjes. Ik hoefde dus alleen nog verse vis en groente te kopen. Ik koos voor zalm en tonijn in combinatie met komkommer en wortel.

Met de kit maak je 4 rollen sushi waar je in totaal ongeveer 32 stuks van maakt. Er zit een handleiding bij hoe je de sushi moet vullen en rollen, maar eigenlijk wijst het zich allemaal vanzelf.

Je neem een nori blad en legt dit op het rolmatje, verdeel een kwart van de gekookte sushirijst over het blad en zorg dat je de uiteinden vrij houdt. In het midden leg je de vis en wat groente en dan rol je de sushi voorzichtig op. Het uiteinde plak je vast met een beetje water en klaar is je sushi rol. Sushi maken is helemaal niet moeilijk, waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

Ik vind een sushi kit wel reuze handig omdat je dan niet heel veel ingrediënten over houdt. Je hebt precies genoeg rijst en azijn. Voor iemand die niet heel vaak sushi maakt is een sushi kit dus ideaal. Ben je echt een die hard fan dan kan je uiteraard ook de ingrediënten los kopen.

Deze kit is verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 6,99


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in