Menu

Griekse Tzatziki met bieslook

Ik ben dol op brood met dips! Zo aan het einde van de middag, lekker broodje op tafel met smeersels, glaasje er bij en ik ben in mijn element. Het lekkerste is natuurlijk als je die smeersels zelf maakt. Ik had voor het feestje van M. tzatziki gemaakt, dat viel erg in de smaak. Ik vond het zelf leuk om het in een weckpotje te serveren, staat zo leuk!

Officieel wordt tzatziki met dille gemaakt, maar dit had ik niet dus daarom heb ik bieslook gebruikt. Net zo lekker. Zorg ervoor dat je de komkommer heel goed laat uitlekken, een komkommer verliest heel veel vocht en anders wordt je tzatziki heel waterig.

Ingredïenten 
1 komkommer
2 tenen knoflook
Handjevol bieslook
Scheutje olijfolie
150 gr griekse yoghurt
Peper en zout

Zo maak je het
Was de komkommer en verwijder de zaadlijsten in het midden. Rasp de komkommer en bestrooi dit met een tl zout. Laat de komkommer uitlekken in een vergiet.

Hak de knoflook en de kruiden fijn en voeg dit toe aan de yoghurt.

Voeg de komkommer toe en een scheutje olijfolie.

Meng het geheel door elkaar en breng het op smaak met iets peper en zout.

Serveer de tzatziki met brood, bijvoorbeeld Pide!

tzatziki met bieslook

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

 • mina
  13 december 2017 om 18:50

  Ik gebruik altijd Turkse yoghurt hiervoor en kruizemunt en dille .

 • Annelies
  27 mei 2017 om 11:17

  Ik doe er altijd nog een een beetje citroensap bij (vers), wat fijngemalen komijn en in gebruik peterselie en lavas.

 • Emi
  8 januari 2016 om 17:13

  Heb dit net gemaakt voor bij de falafel, maar helaas is het enige wat ik proef rauwe knoflook... Wat kan ik daar aan doen?

 • Berdien
  13 februari 2015 om 00:14

  Heerlijk ook met magere kwark, dan is het dikker en de komkommer doe ik in een schone theedoek en dan wring je zo het vocht eruit. Prima methode. Als je niet tegen zuivel kunt is het dan de koemelk, je kunt dan nl ook geiten-joghurt gebruiken die je evt een nacht laat uitlekken in een passeerdoek dan is het lekker dik en romig.

 • Carmen
  17 mei 2014 om 16:51

  Dit lijkt mij super lekker! Binnenkort maar eens maken. Die kleine weckpotjes zijn ook leuk zeg. Waar heb je die gekocht? Ik zie ze vaak met een gekleurde rand en ben juist op zoek naar deze.

 • Pauline
  16 mei 2014 om 11:04

  Je kan ook een aioli maken, een romige knoflook mayo ;)

 • Pauline
  16 mei 2014 om 11:03

  Dat kan ook, is allebei lekker :)

 • Birgitte
  16 mei 2014 om 08:44

  Lekker recept. Zelf heb ik het geleerd om met dille te maken ipv bieslook. En ik snijd de komkommer in blokjes. Heerlijk bij de gyros of zo.

 • Barbara
  16 mei 2014 om 08:32

  Zo jammer dat ik niet goed tegen veel zuivel kan. Ik vind tzatziki echt heerlijk namelijk, heb er door je kipburger recept echt zin in gekregen! Misschien moet ik binnenkort maar weer eens een uitzondering maken :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.