tzatziki met bieslook

Griekse Tzatziki met bieslook

Ik ben dol op brood met dips! Zo aan het einde van de middag, lekker broodje op tafel met smeersels, glaasje er bij en ik ben in mijn element. Het lekkerste is natuurlijk als je die smeersels zelf maakt. Ik had voor het feestje van M. tzatziki gemaakt, dat viel erg in de smaak. Ik vond het zelf leuk om het in een weckpotje te serveren, staat zo leuk!

Officieel wordt tzatziki met dille gemaakt, maar dit had ik niet dus daarom heb ik bieslook gebruikt. Net zo lekker. Zorg ervoor dat je de komkommer heel goed laat uitlekken, een komkommer verliest heel veel vocht en anders wordt je tzatziki heel waterig.

Ingredïenten 
1 komkommer
2 tenen knoflook
Handjevol bieslook
Scheutje olijfolie
150 gr griekse yoghurt
Peper en zout

Zo maak je het
Was de komkommer en verwijder de zaadlijsten in het midden. Rasp de komkommer en bestrooi dit met een tl zout. Laat de komkommer uitlekken in een vergiet.

Hak de knoflook en de kruiden fijn en voeg dit toe aan de yoghurt.

Voeg de komkommer toe en een scheutje olijfolie.

Meng het geheel door elkaar en breng het op smaak met iets peper en zout.

Serveer de tzatziki met brood, bijvoorbeeld Pide!

tzatziki met bieslook

Mini hartige taartjes
Kaasfondue
Bewaar
8 Comments
 • Annelies

  27 mei 2017 at 11:17 Beantwoorden

  Ik doe er altijd nog een een beetje citroensap bij (vers), wat fijngemalen komijn en in gebruik peterselie en lavas.

 • Emi

  8 januari 2016 at 17:13 Beantwoorden

  Heb dit net gemaakt voor bij de falafel, maar helaas is het enige wat ik proef rauwe knoflook… Wat kan ik daar aan doen?

 • Berdien

  13 februari 2015 at 00:14 Beantwoorden

  Heerlijk ook met magere kwark, dan is het dikker en de komkommer doe ik in een schone theedoek en dan wring je zo het vocht eruit. Prima methode. Als je niet tegen zuivel kunt is het dan de koemelk, je kunt dan nl ook geiten-joghurt gebruiken die je evt een nacht laat uitlekken in een passeerdoek dan is het lekker dik en romig.

 • Carmen

  17 mei 2014 at 16:51 Beantwoorden

  Dit lijkt mij super lekker! Binnenkort maar eens maken. Die kleine weckpotjes zijn ook leuk zeg. Waar heb je die gekocht? Ik zie ze vaak met een gekleurde rand en ben juist op zoek naar deze.

 • Birgitte

  16 mei 2014 at 08:44 Beantwoorden

  Lekker recept. Zelf heb ik het geleerd om met dille te maken ipv bieslook. En ik snijd de komkommer in blokjes. Heerlijk bij de gyros of zo.

 • Barbara

  16 mei 2014 at 08:32 Beantwoorden

  Zo jammer dat ik niet goed tegen veel zuivel kan. Ik vind tzatziki echt heerlijk namelijk, heb er door je kipburger recept echt zin in gekregen! Misschien moet ik binnenkort maar weer eens een uitzondering maken 🙂

  • Pauline

   16 mei 2014 at 11:04 Beantwoorden

   Je kan ook een aioli maken, een romige knoflook mayo 😉

Plaats een reactie