Zelfgemaakte pitabroodjes
Ik probeer iets koolhydraatarmer te eten (iets met zwangerschapskilo’s die overgingen in coronakilo’s), maar het lukt me niet! Ik ben namelijk zo dol op brood. Stel ik zou de rest van mijn leven nog maar één ding mogen eten, dan zou ik voor brood kiezen. Met gezouten roomboter. Maakt niet uit wat voor brood; knapperig desembrood, versgebakken boterhammen, zachte vloerkadetten, knapperig stokbrood of zelfgemaakte pitabroodjes. Echt I love it! Deze pitabroodjes zijn niet alleen heel lekker, maar ook heel leuk om te maken. Als je dit geproefd hebt, wil je nooit meer die harde krengen uit de supermarkt.
Ik heb de pitabroodjes iets dikker gemaakt dan het eigenlijk hoort. Ik houd namelijk van dik en fluffy. Wil je meer de originele pitabroodjes, rol het deeg dan gewoon iets dunner uit.
Dik en fluffy
Ik heb de pitabroodjes iets dikker gemaakt dan het eigenlijk hoort. Ik houd namelijk van dik en fluffy. Wil je meer de originele pitabroodjes, rol het deeg dan gewoon iets dunner uit. Je kunt de broodjes in de oven bakken op een hete bakplaat, maar dit gaat ook heel gemakkelijk in een koekenpan. Het leukste van pitabroodjes is dat ze zo mooi opbollen. Het zakt daarna wel weer in, maar het is zo leuk om te zien. Deeg heeft toch echt iets magisch, vind je ook niet?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 6 - 8 st.
- 500 gr bloem
- 7 gr gedroogde gist
- 1 tl suiker
- 8 gr zout
- 300 ml lauwwarm water
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Meng het water met de gist en de suiker en laat dit even staan. Als het mengsel gaat borrelen is het klaar voor gebruik.
Doe de bloem met het zout en het gistmengsel in de kom van je keukenmachine. Kneed er in ongeveer 10 minuten een soepel en elastisch deeg van. Uiteraard kan je het ook met de hand kneden. Besteed hier voldoende tijd aan want hoe soepeler je deeg, des te lekkerder worden je pitabroodjes.
Doe het deeg in een met zonnebloemolie ingevette kom en laat het afgedekt ongeveer een uurtje rijzen. Verdeel het deeg daarna in 6 – 8 gelijke bolletjes en laat deze nog eens 10 minuten rijzen onder een natte theedoek.
Verwarm de oven voor op 250 graden (boven – en onderwarmte). Of in ieder geval zo heet mogelijk. In de koekenpan bakken kan ook. Rol een bolletje deeg uit ongeveer 1 cm dikte. Wil je dunnere pita’s, houd dan maximaal een 0,5 cm aan.
Bak dit pitabroodjes in ongeveer 8 – 10 minuten af in de voorverwarmde oven. Ze zijn klaar als ze lichtbruin kleuren.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in