Kerriesaus

Kerriesaus

Kerriesaus is zo’n allemansvriend die niet alleen bij kip en rijst hoort, maar bij heel veel gerechten de show steelt! Denk bijvoorbeeld aan een stukje zacht lamsvlees, een mooi gebakken visje of zelfs zeevruchten (zoals mosselen of coquilles) voor een chique twist. Wij zijn er groot fan van, want deze zachte, kruidige saus voegt een superlekkere smaak toe.

Serveertips voor kerriesaus

Kerriesaus is trouwens ook heerlijk over gestoomde groenten zoals bloemkool, wortel of sperziebonen. Of serveer het eens over een sappige kipburger. Ga je liever voor een vegetarisch gerecht? Meng de saus dan door geroosterde kikkererwten of linzen. En als je het echt feestelijk wil maken, probeer het dan als dip bij krokant gebakken garnalen!

Sfeer specerijen
Kerriesaus
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 1 portie

  • 1 kleine ui
  • 25 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 300 ml melk
  • 1 el kerriepoeder
  • chilipeper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui. Bak de ui glazig in de boter.

  2. Voeg de bloem en het kerriepoeder toe en bak deze voor ongeveer 5 minuten mee op een laag vuur.

  3. Voeg dan beetje bij beetje de koude melk toe en klop dit met een garde tot een gladde kerriesaus. Breng de kerriesaus op smaak met peper en zout. Serveer meteen.

Variatietips

Je kunt deze kerriesaus heel makkelijk naar je eigen smaak aanpassen. Voeg bijvoorbeeld een lepeltje appelmoes toe voor een zoetere variant, of roer er wat crème fraîche doorheen voor een extra romige saus. Liever een pittige kick? Een snufje cayennepeper of wat chili flakes doen wonderen.

Bewaartip

Je kunt kerriesaus makkelijk een paar dagen in de koelkast bewaren in een luchtdicht bakje. Even opwarmen en klaar is je sausje!

Kerriesaus

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.