
Pita gyros met ingelegde rode ui
Vandaag gaan we op reis naar Griekenland in eigen keuken, met deze heerlijke pita gyros! Sappige varkenskarbonades met lekker veel gyroskruiden, geserveerd met radijs, tomaat en komkommer in versgebakken pitabroodjes. De ingelegde rode ui voegt een fijne zoetzure touch toe. En vergeet de onmisbare tzatziki niet!
Tip: lijkt dit je heel lekker, maar eet je geen vlees? Vervang het vlees dan door portobello’s en oesterzwammen. Wil je iets minder vlees eten? Halveer dan de hoeveelheid varkenskarbonades en voeg extra vegetarische gyrosreepjes of oesterzwammen toe. Met dit pita gyros recept kun je eindeloos variëren.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr karbonades (of bekijk onze vega-tip bovenaan dit artikel)
- 4 pitabroodjes
- 1 komkommer
- 2 tomaten
- 4 radijsjes
- 1 grote rode ui
- 6 tenen knoflook
- 100 gram crème fraîche
- klontje boter
- 1 el mayonaise
- 2 el gyroskruiden
- 6 el rode wijnazijn
- olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het
Snijd de rode ui in ringen, leg ze in een kommetje en schenk de rode wijnazijn er over, laat 20 minuten staan.
Besprenkel de pitabroodjes met water en bak ze in een voorverwarmde oven op 220 graden, ongeveer 4-6 minuten. Je kunt de pitabroodjes ook roosteren in een broodrooster.
Maak ondertussen de tzatziki-saus. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadjes er uit. Rasp de komkommer op een grove blokrasp of met de keukenmachine. Meng de komkommerrasp door de crème fraîche en mayonaise en knijp de knoflook er bovenuit. Meng alles goed door elkaar en breng royaal op smaak met peper en zout.
Tip: wil je een extra gladde saus, gebruik dan een staafmixer om de saus helemaal glad te draaien.
Snijd het varkensvlees van het bot en daarna in reepjes, bestrooi met zout en gyroskruiden. Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een koekenpan en roerbak de vleesreepjes in 5 minuten goudbruin en gaar.
Snijd de tomaat en radijs in plakjes. Bewaar de mooiste groene blaadjes van de radijsjes. Vul de broodjes met saus, vlees, tomaat, radijsblad en radijs en de ingelegde rode ui.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan