Pita gyros met ingelegde rode ui
Vandaag gaan we op reis naar Griekenland in eigen keuken, met deze heerlijke pita gyros! Sappige varkenskarbonades met lekker veel gyroskruiden, geserveerd met radijs, tomaat en komkommer in versgebakken pitabroodjes. De ingelegde rode ui voegt een fijne zoetzure touch toe. En vergeet de onmisbare tzatziki niet!
Tip: lijkt dit je heel lekker, maar eet je geen vlees? Vervang het vlees dan door portobello’s en oesterzwammen. Wil je iets minder vlees eten? Halveer dan de hoeveelheid varkenskarbonades en voeg extra vegetarische gyrosreepjes of oesterzwammen toe. Met dit pita gyros recept kun je eindeloos variëren.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr karbonades (of bekijk onze vega-tip bovenaan dit artikel)
- 4 pitabroodjes
- 1 komkommer
- 2 tomaten
- 4 radijsjes
- 1 grote rode ui
- 6 tenen knoflook
- 100 gram crème fraîche
- klontje boter
- 1 el mayonaise
- 2 el gyroskruiden
- 6 el rode wijnazijn
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de rode ui in ringen, leg ze in een kommetje en schenk de rode wijnazijn er over, laat 20 minuten staan.
Besprenkel de pitabroodjes met water en bak ze in een voorverwarmde oven op 220 graden, ongeveer 4-6 minuten. Je kunt de pitabroodjes ook roosteren in een broodrooster.
Maak ondertussen de tzatziki-saus. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadjes er uit. Rasp de komkommer op een grove blokrasp of met de keukenmachine. Meng de komkommerrasp door de crème fraîche en mayonaise en knijp de knoflook er bovenuit. Meng alles goed door elkaar en breng royaal op smaak met peper en zout.
Tip: wil je een extra gladde saus, gebruik dan een staafmixer om de saus helemaal glad te draaien.
Snijd het varkensvlees van het bot en daarna in reepjes, bestrooi met zout en gyroskruiden. Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een koekenpan en roerbak de vleesreepjes in 5 minuten goudbruin en gaar.
Snijd de tomaat en radijs in plakjes. Bewaar de mooiste groene blaadjes van de radijsjes. Vul de broodjes met saus, vlees, tomaat, radijsblad en radijs en de ingelegde rode ui.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in