Griekse wraps
Griekse wraps zijn wat ons betreft de perfecte snelle en smaakvolle maaltijd voor in de zomer. Deze wraps zitten boordevol heerlijke, frisse ingrediënten en zijn ideaal voor een doordeweekse avond of een zonnige lunch. Romige feta, sappige kip en knapperige groenten: need we say more?
Variatietips voor deze Griekse wraps
Serveer de wraps met een partje citroen voor een extra frisse touch. Voor wat extra pit kun je wat chili flakes toevoegen aan het fetamengsel.
Je kunt ook naar hartelust variëren met de vulling van deze Griekse wraps. Voor een vegetarische optie kun je de kip vervangen door gegrilde groenten zoals aubergine, courgette en paprika. Voeg wat geroosterde kikkererwten toe voor extra eiwitten en een knapperige bite.
Je kunt ook wat extra smaakmakers toevoegen zoals olijven, artisjokharten of geroosterde paprika’s. Voor de liefhebbers van een beetje pit, is een beetje harissa of een paar jalapeño-ringetjes ook een goede toevoeging.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 wraps (medium )
- 400 gr kippendijfilets
- 0,5 komkommer
- 1-2 tomaten
- 1 kropje romaine sla
- 1 rode ui
- 1 takje verse oregano
- 1 citroen (voor rasp)
- 100 gr Griekse yoghurt
- 200 gr feta
- 15 gr gyroskruiden (1 zakje)
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de helft van de halve komkommer in stukjes. En pureer samen met de feta, Griekse yoghurt, blaadjes van een half takje oregano, en citroenrasp in een keukenmachine tot een smeuïg en glad smeersel. Voeg naar smaak peper toe en zet tot gebruik apart.
Snijd de kippendijfilet in reepjes. Meng de gyroskruiden met 2 eetlepels olijfolie en schep de kip door het kruidenmengsel, zorg dat alle kipreepjes goed bedekt zijn. Bak de kip rondom bruin en gaar in een koekenpan. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Snijd de andere helft van de komkommer in lange reepjes, de ui in dunne ringen, de tomaat in plakjes. Haal de slablaadjes los van elkaar.
Bereid de wraps zoals aangegeven op de verpakking. Besmeer ze daarna met het fetamengsel, leg de gyrosreepjes erop. Vul de wraps verder met komkommer, sla, tomaat en uiringen. Bestrooi eventueel met nog wat blaadjes verse oregano.
Rol de Griekse wraps op en zet ze vast met een prikker of bindt ze vast met een touwtje.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in