Griekse wraps

Griekse wraps

Griekse wraps zijn wat ons betreft de perfecte snelle en smaakvolle maaltijd voor in de zomer. Deze wraps zitten boordevol heerlijke, frisse ingrediënten en zijn ideaal voor een doordeweekse avond of een zonnige lunch. Romige feta, sappige kip en knapperige groenten: need we say more?

Variatietips voor deze Griekse wraps

Serveer de wraps met een partje citroen voor een extra frisse touch. Voor wat extra pit kun je wat chili flakes toevoegen aan het fetamengsel.

Je kunt ook naar hartelust variëren met de vulling van deze Griekse wraps. Voor een vegetarische optie kun je de kip vervangen door gegrilde groenten zoals aubergine, courgette en paprika. Voeg wat geroosterde kikkererwten toe voor extra eiwitten en een knapperige bite.

Je kunt ook wat extra smaakmakers toevoegen zoals olijven, artisjokharten of geroosterde paprika’s. Voor de liefhebbers van een beetje pit, is een beetje harissa of een paar jalapeño-ringetjes ook een goede toevoeging.

Griekse wraps
Griekse wraps
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 wraps (medium )
  • 400 gr kippendijfilets
  • 0,5 komkommer
  • 1-2 tomaten
  • 1 kropje romaine sla
  • 1 rode ui
  • 1 takje verse oregano
  • 1 citroen (voor rasp)
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 200 gr feta
  • 15 gr gyroskruiden (1 zakje)
  • olijfolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de helft van de halve komkommer in stukjes. En pureer samen met de feta, Griekse yoghurt, blaadjes van een half takje oregano, en citroenrasp in een keukenmachine tot een smeuïg en glad smeersel. Voeg naar smaak peper toe en zet tot gebruik apart.

  2. Snijd de kippendijfilet in reepjes. Meng de gyroskruiden met 2 eetlepels olijfolie en schep de kip door het kruidenmengsel, zorg dat alle kipreepjes goed bedekt zijn. Bak de kip rondom bruin en gaar in een koekenpan. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. 

  3. Snijd de andere helft van de komkommer in lange reepjes, de ui in dunne ringen, de tomaat in plakjes. Haal de slablaadjes los van elkaar.

  4. Bereid de wraps zoals aangegeven op de verpakking. Besmeer ze daarna met het fetamengsel, leg de gyrosreepjes erop. Vul de wraps verder met komkommer, sla, tomaat en uiringen. Bestrooi eventueel met nog wat blaadjes verse oregano.

    Rol de Griekse wraps op en zet ze vast met een prikker of bindt ze vast met een touwtje.

Griekse wraps
Griekse wraps

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (26 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in