Menu

Griekse souvlaki van de BBQ

Wist je dat Annika haar vriend Chris half Grieks is? En hij houdt ook nog eens van koken, of vooral van barbecuen. Lucky her! Zo hadden we laatst een Griekse stijl barbecue met souvlaki, halloumi (zo dol op dit kaasje), aardappeltjes uit de oven, Griekse salade en natuurlijk brood met homemade tzatziki. In Annika haar tuin met witte muur en olijfboom, leek het heel even of we in Griekenland waren. Bijna dan! Eigenlijk vind ik deze manier van barbecuen veel lekkerder dan een barbecue die voornamelijk uit vlees bestaat. Juist de afwisseling en de bijgerechten vind ik fijn. Hebben jullie dat ook?

Souvlaki betekent letterlijk spiesje. Vlees op een stokje dus. In dit geval heb ik kip gebruikt, maar het kan ook met lam of varkensvlees.

Souvlaki betekent letterlijk spiesje. Vlees op een stokje dus. In dit geval heb ik kip gebruikt maar het kan ook met lam of varkensvlees. Ik heb het gemarineerd met de 4 typische Griekse smaakmakers: olijfolie, knoflook, oregano en citroen. Simpel maar lekker! Dit is helemaal mijn manier van koken. Je neemt een handvol hele lekkere ingrediënten en daar kan je al snel wat lekkers mee maken. Geen moeilijk gedoe en ook nog eens snel klaar. Love it!

6 st.

Ingrediënten voor 6 stokjes

  • 3 kipfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • 2 tl gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • 2 el olijfolie

Materialen

  • 6 prikkers

Zo maak je het

  1. Snijd de kipfilets in blokjes van 2 x 2 cm.

  2. Doe ze in een kom en voeg de olijfolie, het citroensap, de gehakte knoflook, de oregano en wat peper en zout toe. Roer even om en laat de kip een half uurtje marineren. Langer mag altijd, je kan het ook een nachtje in de koelkast laten staan.

  3. Rijg de gemarineerde kip op de prikkers en rooster de souvlaki op de barbecue rondom gaar. Let erop dat je kip goed gaat is, het vlees moet echt wit zijn.  Serveer de souvlaki met tzatziki.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.