Griekse souvlaki van de BBQ
Wist je dat Annika haar vriend Chris half Grieks is? En hij houdt ook nog eens van koken, of vooral van barbecuen. Lucky her! Zo hadden we laatst een Griekse stijl barbecue met Griekse souvlaki, halloumi (zo dol op dit kaasje), aardappeltjes uit de oven, Griekse salade en natuurlijk brood met homemade tzatziki. In Annika haar tuin met witte muur en olijfboom, leek het heel even of we in Griekenland waren. Bijna dan! Eigenlijk vind ik deze manier van barbecuen veel lekkerder dan een barbecue die voornamelijk uit vlees bestaat. Juist de afwisseling en de bijgerechten vind ik fijn. Hebben jullie dat ook? Hier vind je nog meer lekkere barbecuerecepten.
Souvlaki betekent letterlijk spiesje. Vlees op een stokje dus. In dit geval heb ik kip gebruikt, maar het kan ook met lam of varkensvlees.
Souvlaki betekent letterlijk spiesje. Vlees op een stokje dus. In dit geval heb ik kip gebruikt maar het kan ook met lam of varkensvlees. Ik heb het gemarineerd met de 4 typische Griekse smaakmakers: olijfolie, knoflook, oregano en citroen. Simpel maar lekker! Dit is helemaal mijn manier van koken. Je neemt een handvol hele lekkere ingrediënten en daar kan je al snel wat lekkers mee maken. Geen moeilijk gedoe en ook nog eens snel klaar. Love it!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 6 stokjes
- 3 kipfilets
- 2 teentjes knoflook
- Sap van een halve citroen
- 2 tl gedroogde oregano
- Peper en zout
- 2 el olijfolie
Materialen
- 6 prikkers
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de kipfilets in blokjes van 2 x 2 cm.
Doe ze in een kom en voeg de olijfolie, het citroensap, de gehakte knoflook, de oregano en wat peper en zout toe. Roer even om en laat de kip een half uurtje marineren. Langer mag altijd, je kan het ook een nachtje in de koelkast laten staan.
Rijg de gemarineerde kip op de prikkers en rooster de souvlaki op de barbecue rondom gaar. Let erop dat je kip goed gaat is, het vlees moet echt wit zijn. Serveer de Griekse souvlaki met tzatziki.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in