carpaccio

Carpaccio met basilicummayonaise

Dat ik mijn inspiratie overal vandaan haal, blijkt wel uit dit recept. Deze carpaccio met basilicum-mayonaise at ik onlangs bij Zest op Curaçao. Ik noteerde het ideetje keurig in mijn telefoon, zo gaat dat bij mij, zodat ik het niet zou vergeten. Mensen vragen mij vaak of mijn inspiratie nooit op is en het antwoord daarop is “Nee”. Mijn “to cook” lijstje in mijn telefoon wordt alleen maar langer. Ik heb ook nog een apart “to bake” lijstje en daar staan inmiddels ook wel meer dan 20 dingen op die ik nog een keer wil maken.

Ik vind dat reuze handig, voor als ik het even niet meer weet. Eigenlijk is carpaccio niet eens een recept te noemen, want het zijn gewoon plakjes runderlende, die je netjes op een bordje legt. Zorg er daarom wel voor dat je een hele lekkere carpaccio te pakken hebt. Want als het in de basis als niet goed zit, wordt het nooit een fijn recept. De combinatie met basilicummayonaise is echt heerlijk. Nu heb ik mijn mayonaise niet zelf gemaakt, maar dat kan natuurlijk wel. Ik zal jullie nog een keer laten zien hoe je dit doet. Oh en als je van plan bent om naar Curaçao te gaan, dan moet je die carpaccio echt proeven bij Zest, om hem daarna lekker zelf thuis te maken, volgens mijn recept.

carpaccio

Ingrediënten voor 4 personen
4 x 60 gr carpaccio
100 gr zongedroogde tomaatjes
50 gr rucola
4 el pijnboompitten
Parmezaan
Peper en zout

Basilicum-mayonaise
1,5 el mayonaise
1 el kwark
Flinke hand basilicum
Sap van een halve citroen

Zo maak je het
Begin met het maken van de basilicum-mayonaise. Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer het glad met een staafmixer. Wees niet zuinig met de basilicum, de mayonaise kan het hebben.

basilicum mayonaise

Verdeel de plakjes carpaccio netjes over 4 borden. Dit is best even een klusje want de plakjes rund zijn flinterdun. Breng op smaak met wat paper en zout.

Drizzle de basilicum-mayonais over de carpaccio.

Verdeel de zongedroogde tomaatje en de rucola over de borden.

Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan en verdeel ze over de carpaccio.

Garneer de carpaccio met flink wat Parmezaan.

Geniet er lekker van!

carpaccio

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.

Fresh & Easy: Snelle kerrierijst met kip
25 food vragen aan Annika
Bewaar
12 Comments
  • Eva

    20 mei 2015 at 13:49 Beantwoorden

    Heerlijk receptje zeg! Lijkt me ook heerlijk als licht voorafje bij bijv. een BBQ! Kleine tip: haal de carpaccio bij een goede slager en vraag of ‘ie het per portie wil verpakken. Ik werk in een slagerij en bij ons verpakken we het altijd op zo’n manier dat je het per cellofaantje kunt omkeren en zo op het bord kunt leggen. Scheelt veel tijd!

    • Pauline

      21 mei 2015 at 14:59 Beantwoorden

      Oh dat is slim idd. Scheelt heel veel gepriegel 😉

  • Leah

    19 mei 2015 at 21:15 Beantwoorden

    De basilicum mayo lijkt me heerlijk! Ik denk dat ik deze een keer los ga maken, bij een lekker stokbrood!

  • Joyce

    19 mei 2015 at 16:14 Beantwoorden

    Ooh, ik ben echt gek op carpaccio, maar ik kan het jammergenoeg niet eten… Jammer 🙁 Die basilicummayonaise kan ik dan wel eens uitproberen. Klinkt lekker 🙂

  • kelly van voorden

    19 mei 2015 at 13:33 Beantwoorden

    Altijd goed!!! Smullen is dit gerechtje!

  • Puck

    19 mei 2015 at 13:05 Beantwoorden

    Ik ben dol op carpaccio, maar vind de truffel inderdaad best overheersend soms… Misschien eens een keer zo proberen, alhoewel ik twijfel of het de echte kan overtreffen.

  • Kim

    19 mei 2015 at 12:31 Beantwoorden

    Dit is inderdaad een perfecte combinatie! Lekker stuk verse brood erbij en je hebt een heerlijk voorgerecht 😉

  • Margot

    19 mei 2015 at 09:10 Beantwoorden

    Ik blijf carpaccio lekker vinden en dit ziet er helemaal goed uit!

  • Miranda

    19 mei 2015 at 07:14 Beantwoorden

    Oooh wat doe je me aan:) het duurt nog 2 maand voor ik weer Carpaccio mag eten maar ik heb er NU zin in:)\r\nToen ik je foto van curacao zag hoopte ik al dat je eens een recept van de basilicummayonaise zou maken en delen;) deze sla ik op voor straks, ziet er heerlijk uit!

  • Celeste

    19 mei 2015 at 07:01 Beantwoorden

    Ah dat ziet er lekker uit! Dit ga ik zeker een keertje maken! 🙂

Plaats een reactie