Wentelteefjes recept

Wentelteefjes

Wie is er niet dol op wentelteefjes? Voor dit wentelteefjes recept heb je niet meer nodig dan brood, melk en een ei. Waarschijnlijk heb je deze ingrediënten al in huis, Voor dit wentelteefjes recept gebruiken we brioche brood, maar je kunt ook ieder ander soort brood gebruiken. Wentelteefjes maken is namelijk dé oplossing voor als je brood niet meer zo vers is. Een ideaal ontbijt voor in het weekend of tijdens de feestdagen. Eet ze direct op, want wentelteefjes zijn warm nou eenmaal het allerlekkerst!

Makkelijk wentelteefjes recept

Dit wentelteefjes recept is een heel fijn basisrecept. Iedereen kan dit maken, het is makkelijk en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Wij houden altijd van wat variatie en daarom hebben we ook een aantal andere wentelteefjes recepten online gezet. Heb je wel eens hartige wentelteefjes geprobeerd? Of gevulde wentelteefjes? En dit wentelteefjes recept met suikerbrood is onze favoriet. En wat dacht je van een wentelteefjes ovenschotel? Superleuk om op tafel te zetten bij het paasontbijt, de kerstbrunch of een andere feestelijke gelegenheid.

Verloren brood

In Frankrijk noemen ze wentelteefjes ook wel Pain Perdu, oftewel verloren brood. Wentelteefjes maak je namelijk van oud brood. Gebruik je vers brood, dan worden je wentelteefjes juist zompig. Je kunt dus het beste brood van een paar dagen oud gebruiken. En zo verspil je ook nog geen voedsel. Je kunt, zoals in dit recept, brioche gebruiken, maar bruin brood, krentenbrood, suikerbrood of wit casinobrood kan ook heel goed.

Wentelteefjes recept
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 plakjes brioche brood (of een ander soort brood)
  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • Roomboter

Voor de garnering

  • Rood fruit
  • Maple syrup

Zo maak je het

  1. Meng de melk samen met het ei en de kaneel. Voeg eventueel nog wat suiker of een snufje zout toe.

  2. Laat een koekenpan heet worden en voeg een klontje roomboter toe.

  3. Haal de plakjes brioche brood door het eimengsel en bak ze ongeveer één minuut per kant om ze goed bruin te laten worden.

  4. Serveer de wentelteefjes meteen met wat rood fruit, maple syrup en extra kaneel.

Wentelteefjes recept
Wentelteefjes recept

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Brood en deeg Franse recepten Notenvrije recepten Kerst Moederdag Pasen Valentijn Lente recepten Zomer recepten Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in