Bitterkoekjes parfait met kaneelroom

Ik heb iets met bitterkoekjes, ik kan ze gewoon niet weerstaan. Als de zak eenmaal open is, is hij snel leeg. Bitterkoekjes worden veel gebruikt in taarten en zoete desserts. Al eerder maakte ik bitterkoekjes pudding. Dit recept voor bitterkoekjes parfait is gebaseerd op het recept van de amaretto parfait van Caroline. Het is een ideaal nagerecht voor veel mensen, het is makkelijk, snel klaar en je kan er meteen veel van maken. En bovendien is bitterkoekjes parfait gewoon heel erg lekker.

Parfait wordt ook wel stilstaand ijs genoemd, anders gezegd half bevroren. Je hoeft dit ijs niet draaiend te bevriezen. Toch is het super romig en is er geen sprake van ijskristallen.

Ingrediënten voor 10 personen
5 dl slagroom
200 gr bitterkoekjes
6 eidooiers
2 el amaretto
150 gr suiker

Kaneelroom
125 ml slagroom
1 el suiker
1 tl kaneel
50 gr bitterkoekjes voor de garnering

Materialen
1 cakeblik van 1 ltr of
10 kleine glaasjes

Zo maak je het
Klop de eidooiers met de amaretto en de suiker au bain marie licht en luchtig. Het mengsel is klaar als alle suiker is opgelost en het een dikke romige massa betreft.

Klop in de tussentijd de slagroom tot yoghurt dikte. Verkruimel de bitterkoekjes en meng dit door de slagroom.

Spatel het eimengsel door de slagroom.

Verdeel het mengsel over 10 kleine glaasjes of neem 1 groot cakeblik.

Laat de parfait minimaal 5 uur opstijven in de vriezer.

Garneer de bitterkoekjes parfait met kaneelroom. Hiervoor klop je 125 ml slagroom met de suiker en de kaneel stijf. Giet dit over de parfait en garneer het geheel met stukjes bitterkoek.

Echt een dessert om van te smullen.

Tapenade met zongedroogde tomaat
Winnen! 3 x Dorset Pakket
Bewaar
25 Comments
  • Ineke

    22 december 2016 at 12:14 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\nHeb even een vraag over dit recept , zou ik het ook bv vandaag kunnen maken en in de diepvries doen tot zondag?\r\nBehalve de kaneelroom natuurlijk en de garnering \r\nHoor graag even van je.\r\n\r\nGroet\r\nIneke

    • Pauline

      22 december 2016 at 18:59 Beantwoorden

      Zeker dat kan heel goed. Je kunt het wel een paar weekjes in de vriezer bewaren.

  • Marin Belt

    28 maart 2016 at 06:45 Beantwoorden

    Vandaag gemaakt en hij was heerlijk!

  • cindy van vuuren

    28 augustus 2015 at 19:02 Beantwoorden

    Ik dacht er aan om de parfait in een cupcake bakvorm te gieten voor gelijke porties. \r\nZou dit nog effect kunnen hebben op de smaak of textuur?\r\nHet ziet er heeeerlijk uit!

    • Pauline

      30 augustus 2015 at 20:05 Beantwoorden

      Leuk idee! En ze zijn dan ook sneller bevroren. Heeft verder geen invloed op de smaak hoor 🙂

  • Marlies

    9 juni 2015 at 21:05 Beantwoorden

    Ook heel lekker met cantuccini ipv bitterkoekjes en quaranta y tres ipv amaretto…

  • yorrick

    10 februari 2015 at 01:34 Beantwoorden

    Hoe komt het dat mijn parfait soms wat teveel of te grote ijskristallen heeft? Bvd

  • Elisa

    21 december 2014 at 07:56 Beantwoorden

    kun je ook stevia gebruiken ipv suiker?

    • Pauline

      21 december 2014 at 18:31 Beantwoorden

      Jawel. Alleen zorgt de suiker er ook voor dat het ijs niet keihard wordt. Dus de textuur is dan ook anders.

  • Gert

    15 december 2014 at 21:27 Beantwoorden

    De parfait is meer dan lekker!\r\n\r\nHoe kun je voorkomen dat alle bitterkoekjes naar beneden zakken?

    • Pauline

      16 december 2014 at 13:17 Beantwoorden

      Even bestrooien met poedersuiker kan wel wat helpen.

  • jolanda mulder

    30 oktober 2014 at 13:25 Beantwoorden

    En ook nog eens glutenvrij!\r\nLet op: niet alle bitterkoekjes zijn glutenvrij.

  • carolijn

    21 oktober 2014 at 08:41 Beantwoorden

    Hoe zit het met glazen potjes in de vriezer?\r\nIk lees overal dat de vloeistof zal uitzetten en het glas zal breken!?\r\n\r\nSuper bedankt vast voor de reactie!

  • Annemiek

    11 december 2013 at 20:21 Beantwoorden

    Ik bedoel koelkast ipv ijskast natuurlijk.. hoort dit recept in de koelkast?

  • Annemiek

    11 december 2013 at 20:21 Beantwoorden

    Ik dacht dat een parfait altijd in de diepvries moest ipv ijskast.. klopt dit wel in dit recept? Ik zou hem zo graag maken voor een etentje met vrienden aankomend weekend! Ziet er namelijk heerlijk uit.

    • Pauline

      11 december 2013 at 23:53 Beantwoorden

      Oh wat stom van mij, natuurlijk moet dit vriezer zijn 😉

  • Hey there would you mind sharing which blog platform you’re using? I’m looking to start my own blog soon \r\nbut I’m having a tough time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something unique.\r\nP.S My apologies for being off-topic but I \r\nhad to ask!

  • Csrlien

    17 maart 2013 at 19:33 Beantwoorden

    Vandaag gemaakt. Amarettikoekjes ipv bitterkoekjes en o zo lekker. De zonde meer dan waard.

  • Pauline

    2 februari 2013 at 21:02 Beantwoorden

    Ja leuk he? Die heb ik uit Parijs meegenomen 😉

  • Brenda (Kookt!)

    2 februari 2013 at 19:25 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit! En ik vind deze glaasjes ook super leuk!

  • Pauline

    2 februari 2013 at 15:49 Beantwoorden

    Jaa deze is echt zo lekker, ik had ook een grote gemaakt in een cakevorm! Ik ben zelf ook dol op bitterkoekjes 🙂

  • Lin

    2 februari 2013 at 14:15 Beantwoorden

    Oh wow, ziet er prachtig uit en ik ben gek op bitterkoekjes.

  • Simone

    2 februari 2013 at 09:29 Beantwoorden

    Dat ziet er heerlijk uit, ben gek op bitterkoekjes! Deze ga ik ook proberen, thanks!

Plaats een reactie