
Zalmtaartje
Een zalmtaartje is een favo voorgerecht van ons. Het is lekker licht en je krijgt gewoon zin in de rest van het diner. Je kan dit zalmtaartje maken van rauwe zalm of gerookte zalm of zoals wij nu gedaan hebben een combinatie van beide. De gerookte zalm heeft een stevige smaak en daar past de rauwe zalm goed bij. De frisse limoenmayonaise maakt het helemaal af. Erbij serveren we groentechips, want dit staat zo gezellig. Vind je ook niet?


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 pers.
- 250 gr rauwe zalm
- 150 gr gerookte zalm
- 1/2 venkelknol
- 4 lente-uitjes
- 1/2 rode peper
- Sap van 1 limoen
- Handjevol peterselie
- Handje groentechips
- peper en zout
- olijfolie
Limoenmayonaise
- 3 el mayonaise
- Sap en rasp van 1 limoen
- peper
Zo maak je het
Begin met het zalmtaartje. Snij de rauwe en de gerookte zalm fijn en doe dit in een kom.
Snij de lente ui in ringen en snij de venkel in hele kleine blokjes. Hak de rode peper en de peterselie fijn en voeg dit bij de zalm.
Meng alles door elkaar en voeg het limoensap toe. Breng dit op smaak met peper en zout. Zet het even apart in de koelkast.
Voor de limoen mayonaise, meng je de mayonaise met het limoensap en rasp. Breng op smaak met wat peper.
Leg een steekring op een bord en vul deze met de zalm tartaar.
Verdeel de limoenmayonaise over het bord en maak het geheel af groentechips.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan