Zalmtaartje
Een zalmtaartje is een favo voorgerecht van ons. Het is lekker licht en je krijgt gewoon zin in de rest van het diner. Je kan dit zalmtaartje maken van rauwe zalm of gerookte zalm of zoals wij nu gedaan hebben een combinatie van beide. De gerookte zalm heeft een stevige smaak en daar past de rauwe zalm goed bij. De frisse limoenmayonaise maakt het helemaal af. Erbij serveren we groentechips, want dit staat zo gezellig. Vind je ook niet?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 250 gr rauwe zalm
- 150 gr gerookte zalm
- 1/2 venkelknol
- 4 lente-uitjes
- 1/2 rode peper
- Sap van 1 limoen
- Handjevol peterselie
- Handje groentechips
- peper en zout
- olijfolie
Limoenmayonaise
- 3 el mayonaise
- Sap en rasp van 1 limoen
- peper
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met het zalmtaartje. Snij de rauwe en de gerookte zalm fijn en doe dit in een kom.
Snij de lente ui in ringen en snij de venkel in hele kleine blokjes. Hak de rode peper en de peterselie fijn en voeg dit bij de zalm.
Meng alles door elkaar en voeg het limoensap toe. Breng dit op smaak met peper en zout. Zet het even apart in de koelkast.
Voor de limoen mayonaise, meng je de mayonaise met het limoensap en rasp. Breng op smaak met wat peper.
Leg een steekring op een bord en vul deze met de zalm tartaar.
Verdeel de limoenmayonaise over het bord en maak het geheel af groentechips.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in