Zalm tartaar

Zalm tartaar

Zalm tartaar is ons favo voorgerecht. Het is lekker licht en je krijgt gewoon zin in de rest van het diner. Je kan dit zalmtaartje maken van rauwe zalm of gerookte zalm of zoals wij nu gedaan hebben een combinatie van beide. De gerookte zalm heeft een stevige smaak en daar past de rauwe zalm goed bij. De frisse limoenmayonaise maakt het helemaal af. Erbij serveren we groentechips, want dit staat zo gezellig. Vind je ook niet?

Ingrediënten voor 4 personen
250 gr rauwe zalm
150 gr gerookte zalm
1/2 venkelnol
4 lente uitjes
1/2 rode peper
Sap van een limoen
Handjevol peterselie
Handje groentechips
Peper en zout
Olijfolie

Limoenmayonaise
3 el mayonaise
Sap en rasp van 1 limoen
Peper

Zo maak je het
Begin met de zalmtartaar. Snij de rauwe en de gerookte zalm fijn en doe dit in een kom.

Snij de lente ui in ringen en snij de venkel in hele kleine blokjes. Hak de rode peper en de peterselie fijn en voeg dit bij de zalm.

Meng alles door elkaar en voeg het limoensap toe. Breng de tartaar op smaak met peper en zout. Zet het even apart in de koelkast.

Voor de limoen mayonaise, meng je de mayonaise met het limoensap en rasp. Breng op smaak met wat peper.

Leg een steekring op een bord en vul deze met de zalm tartaar.

Verdeel de limoenmayonaise over het bord en maak het geheel af groentechips.

Zalm tartaar

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Zalm Franse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Slanke recepten Kerst Pasen Vis recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Voorgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (11 stemmen)

18 augustus 2012


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in