Menu
Zalmtartaar-groentechips-1.jpg

Zalm tartaar

Zalm tartaar is ons favo voorgerecht. Het is lekker licht en je krijgt gewoon zin in de rest van het diner. Je kan dit zalmtaartje maken van rauwe zalm of gerookte zalm of zoals wij nu gedaan hebben een combinatie van beide. De gerookte zalm heeft een stevige smaak en daar past de rauwe zalm goed bij. De frisse limoenmayonaise maakt het helemaal af. Erbij serveren we groentechips, want dit staat zo gezellig. Vind je ook niet?

Ingrediënten voor 4 personen
250 gr rauwe zalm
150 gr gerookte zalm
1/2 venkelnol
4 lente uitjes
1/2 rode peper
Sap van een limoen
Handjevol peterselie
Handje groentechips
Peper en zout
Olijfolie

Limoenmayonaise
3 el mayonaise
Sap en rasp van 1 limoen
Peper

Zo maak je het
Begin met de zalmtartaar. Snij de rauwe en de gerookte zalm fijn en doe dit in een kom.

Snij de lente ui in ringen en snij de venkel in hele kleine blokjes. Hak de rode peper en de peterselie fijn en voeg dit bij de zalm.

Meng alles door elkaar en voeg het limoensap toe. Breng de tartaar op smaak met peper en zout. Zet het even apart in de koelkast.

Voor de limoen mayonaise, meng je de mayonaise met het limoensap en rasp. Breng op smaak met wat peper.

Leg een steekring op een bord en vul deze met de zalm tartaar.

Verdeel de limoenmayonaise over het bord en maak het geheel af groentechips.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan