Pistache Cake Pops

Gisteren plaatste ik de review van de cakepopmaker van Inventum. Ik vond het echt ideaal om op deze manier cakepops te maken. Ik heb nu gekozen voor een simpele versie met pistache noten. Je kan de pistache cake pops natuurlijk decoreren zoals je zelf wilt, met hazelnoten, witte chocolade, bloemen van fondant, muisjes be creative!

Ingrediënten voor 36 stuks
150 gram roomboter
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren
50 gr chocolade druppels
250 gr pure chocolade
250 gr ongepelde pistachenootjes

Bereidingswijze
Mix de boter met de suiker wit en romig. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn.

Zeef het bakmeel  en spatel dit door het beslag. Spatel de stukjes chocolade door het beslag en giet het beslag in een spuitzak.

Vet de cakepopmaker in met bakspray. Vul de bolletjes voor 3/4 met het beslag en sluit het deksel van het apparaat. Pas op je handen want het apparaat wordt heet.

Na 3 minuten keer je de balletjes om en bak je de andere kant goudbruin.

Laat de balletjes afkoelen op een rooster.

Pel de pistachenootjes en hak deze in stukjes. Leg de gehakte nootjes op een bordje.

Smelt 3/4 van de chocolade in een hoog bakje in magnetron of au bain marie. Als je de magnetron gebruikt, doe het dan steeds per 10 seconden. Roer het na elke 10 seconden door elkaar en zet het indien nodig nog eens 10 seconden in de magnetron. Zo kan je chocolade niet verbranden.

Voeg als alle chocolade gesmolten is, de resterende 25% van de chocolade toe. Hierdoor koelt de chocolade iets af en krijg je een mooie glanslaag op je chocola.

Dip de uiteindes van de stokje in de chocola en steek ze in een balletje. Leg het balletje in de bijgeleverde cakepophouder.

Laat deze chocolade hard worden, dit is belangrijk omdat je cakeballetje anders naar beneden zakt.

Dip vervolgens het balletje in de chocolade en tik er mee op de rand van je bakje om de chocolade uit te laten lekken.

Strooi er vervolgens met je hand de gehakte pistache nootjes over en zet de cake pop vervolgens terug in de cakepop houder om hard te worden.

En nu maar wachten totdat je ze op kunt eten!

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in