Home Made: Ricotta

Ik blijf het leuk vinden mijn Home Made project, het boek is zo inspirerend en er staan zoveel lekkere dingen in. Deze DIY voor  Home Made ricotta kaas had ik al een tijdje op mijn lijstje staan. En nu heb ik spijt dat ik het niet eerder gemaakt hebt.

Wat een leuk en lekker recept en ook nog eens heel gemakkelijk! In de inleiding schrijft Yvette al dat het maken van kaas niet moeilijk is. Nu heb ik vroeger ooit eens een boerenkaasje gemaakt in Alkmaar en dat was toch best een aardige klus. Maar de kaas van Yvette is heel easy!

Hoe doe je dat?

Je verhit een liter karnemelk en een liter melk in ruime pan. Daar voeg je een paar druppels citroensap aan toe en een el zout. Dit verhit je net zo lang totdat de wrongel zich van de wei gaat scheiden. Dit duurt wel eventjes, dus heb geduld. Niet mijn sterkste punt!

Zodra de wrongel los komt van de wei, roer je dit gedurende 1 minuut door elkaar. In de tussentijd zet je een kom klaar met een zeef erop.

Hier giet je het mengsel in.. en tadaa daar is je ricotta! Heel easy en echt heel erg lekker. Ik heb de ricotta nog een beetje op smaak gebracht met wat extra zout en toen was hij perfect.

Let er wel op dat je een hele fijne zeef gebruikt, of nog beter een kaasdoek, anders gaat een deel van je kaas verloren. Bewaar de kaas vervolgens in de koelkast of nog beter, maak er meteen een leuk gerechtje mee. Ik heb verse pizza gemaakt met zelf gemaakte ricotta, het recept volgt nog op mijn blog.

Weer een ontzettend leuk en inspirerend recept van Yvette. Een lekkere basis waar je zelf je creativiteit op los kan laten! Ik ben wederom enthousiast. Yvette rocks!

Bron: Home Made

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in