regenboog popcorn

Kidsproof: Regenboog popcorn

Tijdens de Rollende Keukens trof ik een hevig teleurgestelde Mika (8 jr) aan. De regenboog popcorn van stichting De regenboog was gewoon wit. De regenboog groep is er voor minder bedeelde en eenzame Amsterdammers, een goed initiatief, maar maak dat een kind van 8 maar wijs. Ik snap zijn teleurstelling wel, want een kind dat woont in Vila Kakelbont wil gewoon kleurtjes zien.

Tijdens het logeerweekendje gingen we dus aan de slag met regenboog popcorn. Dit receptje is dus niet perse heel gezond, maar wel heel leuk om te maken. Ik heb een gezondere versie geprobeerd zonder suiker en met kokosolie of boter, maar dat werkt niet. Je hebt suikerstroop nodig, anders pakt het de kleurstof niet en blijft de popcorn ook nog eens zacht. En datzelfde geldt voor natuurlijke kleurstoffen, bietensap is bijvoorbeeld te nat voor de popcorn. En zo af en toe mag dat best toch? Na de gezonde muffins van laatst, kunnen we vandaag best een beetje zondigen.

Ingrediënten voor 1 flinke bak
1 zak magnetron popcorn (zout)
150 gr suiker
50 ml water
Kleurstof: ik gebruik Americolor

Zo maak je het
Maak de popcorn klaar in de magnetron. Je kunt ook zelf popcorn poffen. Verhit dan een el olie in een grote pan met deksel. Voeg 100 gr pofmaïs toe en zet de deksel op de pan. Zet de pan op middelhoog vuur en wacht tot alle korrels gepoft zijn.

Maak een suikerstroop door de suiker met het water te verhitten tot 120 graden. Ik gebruik hiervoor een thermometer van IKEA. De siroop moet iets dik zijn, maar nog wel helder van kleur.

regenboog popcorn

Verdeel de siroop over 3 of 4 bakjes en breng ieder bakje op kleur met een druppel kleurstof. Vaak is 1 drupje wel genoeg.

Verdeel de popcorn nu over de bakjes en roer het snel doorelkaar. Zorg dat alle zijdes bedekt zijn met de kleurstof.

regenboog popcorn

Spreid de regenboog popcorn uit over een vel bakpapier en laat het uitharden. Dit duurt wel een uurtje. Zorg dat de popcorn droog, maar sticky aanvoelt.

Nu is de regenboog popcorn klaar om gegeten te worden. Ook leuk om als traktatie te geven in een mooie snoepzak.

regenboog popcorn

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in