Menu
gegratineerde-mosselen-3-710x380.jpg

Gegratineerde mosselen met kaas

Ik hou van mosselen eten, ik vind het gezellig en ik vind het erg lekker. Mijn zusje moet niet zoveel van hebben van die glibberige dingen. Daarom maakte ik voor haar gegratineerde mosselen met kaas. Als beginnend mosseleter vind je dit vaak wel lekker. Ze zijn iets minder slijmerig en door de kaas krijgen ze een lekker krokant korstje.

Het is wel even een werkje, want je moet de mosselen eerst allemaal loshalen uit de schelp. Ik zou dit dus eerder als voorgerechtje dan als hoofdgerecht serveren. Wat ook lekker is, is om de mossel met schelp en al te gratineren. Voeg een theelepeltjes tomatensaus toe en wat kaas en zet ze even 5 minuutjes in de oven. Het is maar een idee..

gegratineerde mosselen

Ingrediënten voor 4 personen
2 kg gekookte mosselen
300 ml tomatenpassata
1 teen knoflook
1 tl oregano
Parmezaan
Peper en zout

Zo maak je het
Bereid de mosselen volgens het recept. Je kunt ze op iedere manier klaarmaken die je lekker vindt. Haal alle mosselen uit de schelp.

Verwarm de oven voor op 200 graden. (hetelucht)

Doe de tomatensaus in een kom. Pers een teentje knoflook uit boven de saus. Breng de saus op smaak met de oregano en wat peper en zout.

Voeg de mosselen toe en hussel het even door elkaar.

gegratineerde mosselen

Verdeel de mosselen over 4 ingevette ovenschaaltjes. Of één grote, dat kan natuurlijk ook.

Rasp de Parmezaan over de mosselen.

Zet de mosselen voor ongeveer 10 minuten in de oven. Ze zijn klaar als ze een goudbruin korstje hebben gekregen.

Serveer de gegratineerde mosselen als voorgerecht.

gegratineerde mosselen

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan