gegratineerde mosselen

Gegratineerde mosselen met kaas

Ik hou van mosselen eten, ik vind het gezellig en ik vind het erg lekker. Mijn zusje moet niet zoveel van hebben van die glibberige dingen. Daarom maakte ik voor haar gegratineerde mosselen met kaas. Als beginnend mosseleter vind je dit vaak wel lekker. Ze zijn iets minder slijmerig en door de kaas krijgen ze een lekker krokant korstje.

Het is wel even een werkje, want je moet de mosselen eerst allemaal loshalen uit de schelp. Ik zou dit dus eerder als voorgerechtje dan als hoofdgerecht serveren. Wat ook lekker is, is om de mossel met schelp en al te gratineren. Voeg een theelepeltjes tomatensaus toe en wat kaas en zet ze even 5 minuutjes in de oven. Het is maar een idee..

gegratineerde mosselen

Ingrediënten voor 4 personen
2 kg gekookte mosselen
300 ml tomatenpassata
1 teen knoflook
1 tl oregano
Parmezaan
Peper en zout

Zo maak je het
Bereid de mosselen volgens het recept. Je kunt ze op iedere manier klaarmaken die je lekker vindt. Haal alle mosselen uit de schelp.

Verwarm de oven voor op 200 graden. (hetelucht)

Doe de tomatensaus in een kom. Pers een teentje knoflook uit boven de saus. Breng de saus op smaak met de oregano en wat peper en zout.

Voeg de mosselen toe en hussel het even door elkaar.

gegratineerde mosselen

Verdeel de mosselen over 4 ingevette ovenschaaltjes. Of één grote, dat kan natuurlijk ook.

Rasp de Parmezaan over de mosselen.

Zet de mosselen voor ongeveer 10 minuten in de oven. Ze zijn klaar als ze een goudbruin korstje hebben gekregen.

Serveer de gegratineerde mosselen als voorgerecht.

gegratineerde mosselen

Dit recept is Voedselzandloper proof.

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in