Menu
bliss-balls.jpg

Bliss balls (chocolade dadel balletjes)

Het is zaterdag en dat betekent dat ik weer een nieuwe video voor jullie heb. Vandaag maak ik healthy choco dadelballetjes, oftewel bliss balls. Een ontzettend lekker en gezond tussendoortje. Het maken is een fluitje van een cent, je hebt geen oven nodig, geen gasfornuis en als je een goede keukenmachine hebt, is dit binnen 10 minuten gepiept. Deze gezonde bonbons maak ik op basis van dadels. Zorg er wel voor dat je vlezige dadels gebruikt. Albert Heijn heeft ze, maar nog beter koop je ze bij de Turk. De ietwat dunnere en uitgedroogde dadels zijn in dit recept geen succes. In dit recept heb ik hazelnoten gebruikt, daardoor lijken het net Nutella ballen. Maar je kunt ook een andere nootsoort hiervoor gebruiken.

16 stukjes

Ingrediënten voor 16 st.

  • 200 gr dadels
  • 100 gr hazelnoten
  • 50 + 50 gr kokos
  • 2 el cacao
  • 2 el water

Zo maak je het

  1. Verwijder de pitten uit de dadels en doe ze in een keukenmachine. Voeg de hazelnoten, 50 gr kokos en 2 el cacao toe en meng er een egale pasta van. Is het mengsel te droog? voeg dan 2 el water toe. Het mengsel is klaar als het zich tot een plakkerige bal heeft gevormd.

  2. Verdeel de rest van de kokos over een bord. Vorm ballen ter grootte van een twee euro munt van de dadel-notenpasta. Rol de dadelballen door de kokos  en klaar is je gezonde tussendoortje.

  3. Bewaar de bliss balls in de koelkast.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan