Bietenspread met feta

Bietenspread met feta

Deze bietenspread met feta is weer een typisch easypeasy receptje. Je hebt maar een handvol ingredienten nodig om deze lekkere bietenspread te maken. Vervolgens mik je alles in de kom van je keukenmachine en klaar is je lekkere dip voor bij de borrel. Zo eenvoudig, maar zo lekker. Dat zijn de beste recepten, toch? De biet geeft een wat zoetige smaak aan de spread, maar door de toevoeging van feta en knoflook krijgt de bietenspread een lekkere, pittige bite. De combinatie van zoet en zout doet het altijd goed. En wat denk je van het kekke, roze kleurtje? Ziet er gezellig uit toch?

Ik ben dol op lekkere dipjes voor bij de borrel. Elk weekend begin ik dan ook met een borreldiner. Dat wil zeggen een tafel vol met lekkere hapjes en drankjes. Lekkere dips, vers stokbrood of flatbread, een lekker kaasje en/of worstje en een glas wijn. Ik kan mij geen betere start van het weekend wensen. Deze bietenspread past heel goed op de borreltafel. Lekker voor de afwisseling en weer eens wat anders dan pesto of tapenade. En zelf een dip maken is dus helemaal niet ingewikkeld, dat kun je wel zien aan dit recept.

Ingrediënten voor 1 portie
1 gekookte rode biet
175 gr feta
1 teen knoflook
Sap van een halve citroen
Peper en zout
30 gr pistachenoten, fijngehakt
Takje peterselie, fijngehakt

Zo maak je het
Mix in de kom van je keukenmachine de gekookte rode biet met de feta. Voeg de knoflook, het citroensap en peper en zout toe. Meng totdat het zich een glad geheel vormt.

Garneer de bietenspread met wat verkruimelde feta, pistachenootjes en wat gehakte peterselie. Serveer met (pita)brood of toastjes.

Bietenspread met fetaBietenspread met fetaBietenspread met feta

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.