fbpx
Menu

Flatbread pizza met bietjes, geitenkaas en rucola

Dit flatbread pizza recept is een heel lekker en ontzettend gemakkelijk recept. Het zou zo ook in de categorie snel passen. Toen ik het recept bedacht had ik bij de eerste opzet niet de tomatensaus bedacht, ik vroeg me af of het wel zou passen bij de bietjes. Maar wat blijkt het is juist heel lekker met de bietjes. Beiden zijn hartig en zoet en kunnen prima samen. De saus die ik maak voor dit flatbread pizza recept kun je overigens bij allerlei pizza’s toepassen of wanneer je een snelle saus nodig hebt voor een pasta. Natuurlijk kun je hem zelf aanpassen zoals jij hem lekker vindt maar je hebt op die manier nooit meer een pakje nodig. Lang leve de tomaten in blikjes! 

Mini tomaatjes uit blik: pomodorini

Sowieso ben ik een enorme fan van die kleine tomaatjes in blik. Natuurlijk kun je gewoon die blokjes gebruiken. Maar ik vind die zelf soms wat waterig. De grote hele tomaten vind ik te grof maar die kleintjes zijn precies goed voor sauzen. Soms vis ik die tomaatjes uit het blikje en gebruik ze als hele tomaatjes in plaats van verse tomaten. Dat is dan wel een beetje tijd gebrek, maar ook omdat wat er in die blikjes gaat super rijpe tomaten zijn. En wat wij in de winkel kopen niet altijd al even rijp is, lees lekker zoet.

Perfecte match: bietjes & geitenkaas

De perfecte match voor bietjes is natuurlijk geitenkaas. Zelf ben ik gek op geitenkaas, maar wanneer je er geen fan van bent kun je ook gaan voor zoiets als roquefort (het is anders, maar ook heel lekker) of mozzarella. Flatbread kun je overigens kopen bij een Turkse winkel, wanneer je geen flatbread kunt vinden kun je ook lekker pita broodjes gebruiken. Dan heb je gelijk 1 persoons pizzatjes. Op de foto’s heb ik ook pitabroodjes gebruikt. 

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 grote of 4 kleinere flatbreads
  • 500 gr bietjes (gekookt)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes of mini tomaatjes
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 125 gr geitenkaas (verse)
  • 75 gr rucola
  • 15 gr pistachenootjes (gepeld)
  • 2-3 el olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) of 180 graden (hetelucht)

  2. Maak een snelle tomaten saus. Snijd de knoflook en ui fijn. Doe ze met wat olijfolie in een koekenpan en bak ze voor 3 minuten op laag vuur. Voeg het blikje tomaten toe. Ik gebruik het liefste de pomodorini tomaatjes uit blik, maar gewone stukjes tomaat kan ook. Strooi de oregano er door en schep goed om. Zet op halfhoog vuur en laat inkoken. Er moet flink veel vocht uit. 

  3. Snijd ondertussen de bietjes in dunne plakken. En hak de pistache nootjes grof. 

  4. Besmeer de flatbreads met de tomatensaus. Wanneer je pita broodjes gebruikt, halveer ze dan en besmeer de bovenkant met de tomatensaus. Leg de plakjes biet er op. Verkruimel de geitenkaas erover en zet ze dan voor 10 minuten in de oven. 

  5. Bestrooi de flatbread pizza met rucola, de pistache nootjes, peper en zout en wat extra olijfolie. 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

1 reactie

  • Nicole
    8 juli 2019 om 19:59

    Heel lekker recept! Ook lekker snel klaar.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen