Flatbread pizza met geitenkaas
Dit flatbread pizza recept is een heel lekker en ontzettend gemakkelijk recept. Het zou zo ook in de categorie ‘snel’ passen. Toen wij dit recept hadden bedacht, dachten we niet bij de eerste opzet aan de tomatensaus. Wel vroegen wij ons af of het zou passen bij de bietjes. Maar wat blijkt het is juist heel lekker met de bietjes. Beiden zijn hartig en zoet en kunnen prima samen. De saus die je voor dit flatbread pizza recept maakt, kun je overigens bij allerlei pizza’s toepassen. Of wanneer je een snelle saus nodig hebt voor een pasta. Natuurlijk kun je hem zelf aanpassen zoals jij hem lekker vindt, maar je hebt op die manier nooit meer een pakje nodig. Lang leve de tomaten in blikjes!
We hebben nog een heleboel meer snelle recepten, probeer je deze ook eens?
Bietjes met geitenkaas - een perfect match
Natuurlijk, een perfecte match: bietjes met geitenkaas. Wij zijn gek op geitenkaas, maar wanneer je er geen fan van bent kun je bij de bietjes in plaats van geitenkaas ook kiezen voor zoiets als roquefort (het is anders, maar ook heel lekker) of mozzarella. Flatbread kun je overigens kopen bij een Turkse winkel, wanneer je geen flatbread kunt vinden kun je ook lekker pita broodjes gebruiken. Dan heb je gelijk 1 persoons pizzatjes. Op de foto’s hebben wij deze keer ook pitabroodjes gebruikt.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 grote of 4 kleinere flatbreads
- 500 gr bietjes (gekookt)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 blik tomatenblokjes of mini tomaatjes
- 1 tl oregano (gedroogd)
- 125 gr geitenkaas (verse)
- 75 gr rucola
- 15 gr pistachenootjes (gepeld)
- 2-3 el olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) of 180 graden (hetelucht).
Maak een snelle tomatensaus. Snijd de knoflook en ui fijn. Doe ze met wat olijfolie in een koekenpan en bak ze voor 3 minuten op laag vuur. Voeg het blikje tomaten toe. Wij gebruiken het liefste de Pomodorini tomaatjes uit blik, maar gewone stukjes tomaat kan ook. Strooi de oregano erdoor en schep goed om. Zet op halfhoog vuur en laat inkoken. Er moet namelijk flink veel vocht uit.
Snijd ondertussen de bietjes in dunne plakken. En hak de pistache nootjes grof.
Besmeer de flatbreads met de tomatensaus. Wanneer je pita broodjes gebruikt, halveer ze dan en besmeer de bovenkant met de tomatensaus. Leg de plakjes biet erop. Verkruimel de geitenkaas erover en zet ze dan voor 10 minuten in de oven.
Bestrooi de flatbread pizza met rucola, de pistache nootjes, peper en zout en wat extra olijfolie.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in