
Flatbread met halloumi, hot honey en avocado
Soms heb je van die combinaties die gewoon kloppen. Dit flatbread met halloumi, romige avocado en een vleugje pittige honing is er zo eentje. Simpel, snel én overheerlijk. Perfect voor een makkelijke lunch, borrelhap of lichte avondmaaltijd.
Flatbread met halloumi, avocado & zelfgemaakte hot honey
Zelf hot honey maken? Dat is echt een aanrader! Het zoete van de honing in combinatie met de chilivlokken geeft een mega lekkere kick. En het mooie is: je hebt maar een paar ingrediënten nodig en het is zo gepiept.


Ingrediënten voor 1 broodje
- 1 flatbread
- ½ avocado
- 3 plakjes halloumi
- 1 tl hot honey
- Peper & zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak eerst de hot honey.
Verwarm de honing kort in een steelpannetje. Voeg de chilivlokken en een snuf zout toe. Roer even door. Haal de pan van het vuur en voeg de appelazijn toe. Roer nogmaals.
Doe de hot honey in een schone pot (zoals een gesteriliseerde brandschone weckpot) en bewaar tot gebruik buiten de koelkast.
Toast het flatbread.
Prak de avocado erop en breng op smaak met peper en zout.
Bak de halloumi rondom goudbruin in een koekenpan met wat olijfolie. Drizzle er een lepeltje hot honey op.
Beleg het flatbread met halloumi, zoetzure rode ui en peterselie.
Variatietip
Liever een frisse twist? Voeg een beetje citroensap of granaatappelpitjes toe voor een zoetzure touch. Of vervang de peterselie door verse munt voor een Mediterraans tintje.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in