Zocher Haarlem hotspot

Hotspot: Zocher Haarlem

Hotspot Zocher in Haarlem stond al een tijdje op mijn to-go lijstje. Zocher zit in Haarlem Zuid en ik woon zelf ook aan de zuidkant van Haarlem, dus voor mij is deze hotspot makkelijk te bereiken. Meestal loop ik door naar het centrum, maar voor Zocher maak ik graag een uitzondering. Zocher is gevestigd aan het Houtplein, onder het Carlton Square Hotel. Je kunt er parkeren in de naastgelegen parkeergarage. Ik heb er heerlijk geluncht met mijn vriend en Lasse en deel in dit artikel mijn ervaringen.

Hotspot Zocher HaarlemZocher Haarlem hotel

Het interieur
Eerlijk is eerlijk, aan de buitenkant ziet Zocher er niet heel spectaculair uit. Maar aan de binnenkant zeker wel! Het is een ruim opgezet restaurant met verschillende hoekjes waar je kunt zitten. Zo kun je plaats nemen aan één van de marmeren tafeltjes. Handig voor als je mooie Instagram foto’s wilt maken van je eten ;). Als je gaat borrelen kun je plaats nemen aan de bar of aan een hoge tafel. Verderop in het restaurant heb je grotere tafels met bankjes en helemaal achterin is een leuke leeshoek. Krantje en kopje koffie erbij en je hebt een heerlijk stekje om te relaxen.

Zocher Haarlem hotspotZocher Haarlem restaurant

Het interieur is heel sfeervol en gezellig. Het restaurant is ruim opgezet, dus je kunt er makkelijk manoeuvreren tussen de tafels door. Je kijkt uit op de open keuken die in het midden van het restaurant is gevestigd. Superleuk, want ik vind het altijd leuk om te zien hoe de koks de gerechten bereiden.Zocher Haarlem menu

Het menu
Bij Zocher hebben ze een dag,- en een avondkaart. Alles wat op de dagkaart staat, kun je de hele dag door bestellen. Dus ook ontbijtgerechten. Yes! Voor mij de uitgelezen mogelijkheid om te lunchen met Eggs Benedict met Hollandaisesaus. Superlekker! Chris nam de Haarlem burger op een brioche bol met Jopen Extra Stout uienmarmelade en ambachtelijke friet. Ook dat zag er lekker uit. Chris gaf aan dat deze burger in de top 5 van beste burgers van Haarlem komt te staan, voor hem dan hé!

Zocher HaarlemZocher Haarlem kidsproof

Verder staat er op de dagkaart nog allemaal lekkers. Denk aan een club sandwich met kalfspastrami, een bietenburger of een klassieke Caesar salade. Ook serveren ze lekkere, huisgemaakte taartjes voor bij de koffie. Is er een uitgebreide cocktailkaart en kun je er natuurlijke lekkere koffietjes en thee bestellen. Ik ben altijd erg kritisch wat betreft de koffie, maar deze smaakt erg goed.

Op de avondkaart staan een aantal van dezelfde gerechten als op de dagkaart, maar ook nog heel veel andere dingen. Van een biologische kemper landhoen van de grill tot een gegrilde zeebaars en een gestoofde kalfssucade. Er staat voor ieder wat wils op het menu.

Zocher Haarlem hotspot

Kortom, ik vind Zocher een hele fijne stek in Haarlem. Je kunt er lekker lunchen, koffie drinken met een taartje of uitgebreid dineren. De bediening is vriendelijk en snel, de prijzen zijn gemiddeld (niet goedkoop, maar ook niet heel duur) en het allerbelangrijkste: het eten is heerlijk. Ik ga hier zeker vaker even lunchen of een koffietje doen. Loop er dus niet voorbij, maar stap even naar binnen en laat je verrassen.

Hotspot
Zocher

Adres
Baan 7 (Houtplein), Haarlem

Meer informatie
Website Zocher

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in