Aziatisch butter board
Op internet vliegt het ene naar het andere butter board je om de oren: mooie planken met dotjes boter, om allerlei ingrediënten in te dippen. Wij gingen op de Oosterse tour en maakten een Aziatisch butter board! Deze combi van luchtige roomboter en umami-rijke smaken, zoals sojasaus en miso, maken dit plankje on-weer-staan-baar. Een kleurrijke selectie van verse groenten zoals regenboogwortels, radijsjes, komkommer en bimi, worden gepresenteerd rondom de boter. Het geheel wordt afgemaakt met gekookte garnalen en kroepoek, wasabi crackers en nori tempura chips. Dit butter board is een lust voor het oog en zal zeker indruk maken op je gasten tijdens de borrel.
Een explosie van umami én glutenvrij!
Dit butter board is een smakelijke gast aan je borreltafel én bovendien volledig glutenvrij. We gebruiken namelijk KIKKOMAN sojasaus in de fles met de felblauwe dop. Dit is een volledig glutenvrij alternatief voor de klassieke KIKKOMAN sojasaus. Zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4-6 pers.
- 250 gr roomboter (zonder zout )
- 3 el KIKKOMAN sojasaus (blauwe dop)
- 1,5 el misopasta
- 2 bosuien
- 2 el gebakken uitjes
- 4 bospeentjes (bijvoorbeeld regenboog wortels)
- 8 radijsjes
- 0,5 komkommer
- 100 gr bimi (of broccoli)
- 2 stronkjes witlof
- 100 gr garnalen of gamba's (gekookt)
- kroepoek, wasabi crackers en nori tempura chips
- zout
Materiaal
- mixer of keukenmachine
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Klop met behulp van een mixer of keukenmachine de boter samen met KIKKOMAN sojasaus en misopasta in 10-15 minuten superluchtig. Verdeel de romige boter over een plank. Hak de bosui in dunne plakjes en strooi samen met de gebakken uitjes over de boter.
Maak de wortel, radijs en komkommer schoon en snijd ze in plakjes. Leg ze rond de boter. Kook de bimi beetgaar, laat uitlekken en leg ze ook rond de boter. Snijd de harde kern uit de de witlof, haal de blaadjes los en leg ze op de plank. Prik de garnalen aan een satéprikker.
Serveer het butter board met de garnalen, kroepoek, wasabi crackers en nori tempura crisps. Je kunt natuurlijk ook allerlei andere ingrediënten erbij serveren: van brood tot kipsaté.
Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees onze disclaimer hier.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in