
Casarecce pasta met groene saus
Een nieuwe toevoeging voor je pasta-repertoire: casarecce pasta met groene saus. Deze smaakvolle pasta is super origineel en weer eens wat anders dan die standaard pasta pesto! Serveer de casarecce pasta (een soort opgerolde pastavorm, tegenwoordig te koop bij grote supermarkten) met de groene saus, romige KALTBACH Creamy, knapperige broccoli, verse spinazie en geroosterde amandelen.
Tip: wil je liever een vegetarisch gerecht? Geen probleem, laat gewoon het spek achterwege en kies voor plantaardige spekreepjes, of je favoriete paddenstoelen.
Lekker romig met KALTBACH Creamy
Deze casarecce pasta met groene saus wordt extra pittig en romig met KALTBACH Creamy. Deze halfzachte kaas uit Zwitserland wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en grot-gerijpt in Kaltbach. Herkenbaar aan z’n natuurlijke zwart-bruine korst. Zó lekker! Voor dit gerecht raspen we de kaas – dit kun je het beste op een blokrasp doen, als hij net uit de koelkast komt.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 350 gr casarecce pasta
- 100 gr KALTBACH Creamy
- 300 gr broccoli
- 400 gr spinazie
- 25 gr rucola
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 200 gr spekreepjes
- 500 ml kippen- of groentebouillon
- 50 gr amandelen
- peper en zout
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en knoflook, hak beiden fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Rasp de KALTBACH Creamy, dit kun je het beste op een blokrasp doen, kies voor de medium of grofste kant. Tip: de kaas raspt het beste als hij net uit de koelkast komt.
Rooster in een droge ruime koekenpan de amandelen tot ze bruine plekjes krijgen. Schud ze uit de pan op een bord. Bak de spekreepjes in dezelfde pan knapperig en goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Bak in het spekvet de fijngesneden ui en knoflook 2-3 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg wanneer er te weinig vet is een scheutje olijfolie toe. Bak de broccoliroosjes 1 minuut mee. Schenk daarna de bouillon in de pan, leg een deksel op de pan en laat de groenten in ongeveer 6-7 minuten beetgaar koken.
Tip: laat de spekreepjes weg (of kies voor plantaardige spekreepjes) wanneer je er een vegetarisch recept van wilt maken, en kies voor een groentebouillon.
Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Roer de geraspte KALTBACH Creamy door de groenten, laat in 2 minuten smelten. Haal 1/3 van de groenten uit de pan en pureer de rest met een staafmixer tot een mooie gladde saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de casarecce pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet en schep daarna door de saus. Roer de spekjes er door. Verdeel de pasta en saus over de borden, bestrooi met amandelen en wat rucola. Top af met nog wat extra geraspte KALTBACH Creamy.


Dit bericht is in samenwerking met Swiss Cheese Marketing, lees hier onze disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan