Casarecce pasta

Casarecce pasta met groene saus

Een nieuwe toevoeging voor je pasta-repertoire: casarecce pasta met groene saus. Deze smaakvolle pasta is super origineel en weer eens wat anders dan die standaard pasta pesto! Serveer de casarecce pasta (een soort opgerolde pastavorm, tegenwoordig te koop bij grote supermarkten) met de groene saus, romige KALTBACH Creamy, knapperige broccoli, verse spinazie en geroosterde amandelen.

Tip: wil je liever een vegetarisch gerecht? Geen probleem, laat gewoon het spek achterwege en kies voor plantaardige spekreepjes, of je favoriete paddenstoelen.

Lekker romig met KALTBACH Creamy

Deze casarecce pasta met groene saus wordt extra pittig en romig met KALTBACH Creamy. Deze halfzachte kaas uit Zwitserland wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en grot-gerijpt in Kaltbach. Herkenbaar aan z’n natuurlijke zwart-bruine korst. Zó lekker! Voor dit gerecht raspen we de kaas – dit kun je het beste op een blokrasp doen, als hij net uit de koelkast komt.

Casarecce pasta
Casarecce pasta
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gr casarecce pasta
  • 100 gr KALTBACH Creamy
  • 300 gr broccoli
  • 400 gr spinazie
  • 25 gr rucola
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gr spekreepjes
  • 500 ml kippen- of groentebouillon
  • 50 gr amandelen
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Haal de schil van de ui en knoflook, hak beiden fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Rasp de KALTBACH Creamy, dit kun je het beste op een blokrasp doen, kies voor de medium of grofste kant. Tip: de kaas raspt het beste als hij net uit de koelkast komt.

  2. Rooster in een droge ruime koekenpan de amandelen tot ze bruine plekjes krijgen. Schud ze uit de pan op een bord. Bak de spekreepjes in dezelfde pan knapperig en goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

  3. Bak in het spekvet de fijngesneden ui en knoflook 2-3 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg wanneer er te weinig vet is een scheutje olijfolie toe. Bak de broccoliroosjes 1 minuut mee. Schenk daarna de bouillon in de pan, leg een deksel op de pan en laat de groenten in ongeveer 6-7 minuten beetgaar koken.

    Tip: laat de spekreepjes weg (of kies voor plantaardige spekreepjes) wanneer je er een vegetarisch recept van wilt maken, en kies voor een groentebouillon. 

  4. Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Roer de geraspte KALTBACH Creamy door de groenten, laat in 2 minuten smelten. Haal 1/3 van de groenten uit de pan en pureer de rest met een staafmixer tot een mooie gladde saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  5. Kook ondertussen de casarecce pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet en schep daarna door de saus. Roer de spekjes er door. Verdeel de pasta en saus over de borden, bestrooi met amandelen en wat rucola. Top af met nog wat extra geraspte KALTBACH Creamy.

Casarecce pasta
Casarecce pasta

Dit bericht is in samenwerking met Swiss Cheese Marketing, lees hier onze disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Broccoli Spinazie Italiaanse recepten Gezonde recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in