
Aziatisch butter board
Op internet vliegt het ene naar het andere butter board je om de oren: mooie planken met dotjes boter, om allerlei ingrediënten in te dippen. Wij gingen op de Oosterse tour en maakten een Aziatisch butter board! Deze combi van luchtige roomboter en umami-rijke smaken, zoals sojasaus en miso, maken dit plankje on-weer-staan-baar. Een kleurrijke selectie van verse groenten zoals regenboogwortels, radijsjes, komkommer en bimi, worden gepresenteerd rondom de boter. Het geheel wordt afgemaakt met gekookte garnalen en kroepoek, wasabi crackers en nori tempura chips. Dit butter board is een lust voor het oog en zal zeker indruk maken op je gasten tijdens de borrel.
Een explosie van umami én glutenvrij!
Dit butter board is een smakelijke gast aan je borreltafel én bovendien volledig glutenvrij. We gebruiken namelijk KIKKOMAN sojasaus in de fles met de felblauwe dop. Dit is een volledig glutenvrij alternatief voor de klassieke KIKKOMAN sojasaus. Zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen!



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4-6 pers.
- 250 gr roomboter (zonder zout )
- 3 el KIKKOMAN sojasaus (blauwe dop)
- 1,5 el misopasta
- 2 bosuien
- 2 el gebakken uitjes
- 4 bospeentjes (bijvoorbeeld regenboog wortels)
- 8 radijsjes
- 0,5 komkommer
- 100 gr bimi (of broccoli)
- 2 stronkjes witlof
- 100 gr garnalen of gamba's (gekookt)
- kroepoek, wasabi crackers en nori tempura chips
- zout
Materiaal
- mixer of keukenmachine
Zo maak je het
Klop met behulp van een mixer of keukenmachine de boter samen met KIKKOMAN sojasaus en misopasta in 10-15 minuten superluchtig. Verdeel de romige boter over een plank. Hak de bosui in dunne plakjes en strooi samen met de gebakken uitjes over de boter.
Maak de wortel, radijs en komkommer schoon en snijd ze in plakjes. Leg ze rond de boter. Kook de bimi beetgaar, laat uitlekken en leg ze ook rond de boter. Snijd de harde kern uit de de witlof, haal de blaadjes los en leg ze op de plank. Prik de garnalen aan een satéprikker.
Serveer het butter board met de garnalen, kroepoek, wasabi crackers en nori tempura crisps. Je kunt natuurlijk ook allerlei andere ingrediënten erbij serveren: van brood tot kipsaté.


Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees onze disclaimer hier.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan