Thaise broccolisoep
De Thaise broccolisoep recept is een hartverwarmend gerecht dat zowel lekker is voor koude avonden als voorjaarsmiddagen. Het is een gezonde, en bovendien vegan (dus lactosevrije!) soep die in minder dan 20 minuutjes op tafel staat: ideaal voor drukke dagen, dus! Dit broccolisoep recept is lekker pittig door de gele currypasta. Voor de liefhebber voegen we wat koriander toe, maar dit kun je ook achterwege laten.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr broccoli
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el gele currypasta
- 750 ml (kippen)bouillon
- 400 ml kokosmelk
- peper en zout
- olijfolie
- koriander (optioneel als garnering)
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit het aan in een scheut olijfolie.
Voeg vervolgens de currypasta toe en bak het kort mee.
Was de broccoli, snijd de stronkjes in stukken en doe het in de pan erbij.
Voeg de bouillon en de kokosmelk toe, en breng de soep aan de kook. Laat de broccolisoep zo’n 10 minuten koken.
Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met een draai peper en snuf zout. Tip: lekker met verse koriander.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.