Spicy noodles
Ben jij dol op de Aziatische keuken? Dan is dit makkelijke spicy noodles recept echt iets voor jou! De rijstnoedels overgieten we met kokend hete olie (opgepast, dus!), dat maakt ze zo lekker. Heet en kruidig, maar precies de juiste dosis spice om je smaakpapillen te prikkelen. En je kunt uiteraard de hoeveelheid chili flakes in dit recept aan te passen om het extra pittig of juist wat milder maken, afhankelijk van jouw voorkeur.
Wil je zien hoe we dit recept maken? Bekijk dan hier onze video op Instagram.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 el chili flakes
- 3 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- 125 ml hete olie
- 1 el zout
- 225 gr rijstnoedels
- 2 stengels bosui
- 1,5 el sesamzaad
- 1 limoen (in partjes)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Hak de knoflook en snij de sjalot fijn, doe dit in een kommetje samen met de peper, zout & chili flakes.
Verwarm de olie in een pannetje tot 180 graden en giet de olie voorzichtig over de ingrediënten in het kommetje.
Wel de rijstnoedels in gekookt water en doe ze in een kom, giet er 2 – 3 eetlepels chili olie overheen en garneer met de bosui, het sesamzaad en partjes limoen. Enjoy!
Wil je zien hoe we dit recept maken? Klik dan hier onze video op Instagram.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in