Kipfilet uit de oven

Kipfilet uit de oven met krieltjes

Deze snelle en gemakkelijke kipfilet uit de oven maak je in een handomdraai. Gewoon groenten (zoals sperzieboontjes, krieltjes en rode ui) en kipfilets door de specerijenolie husselen, in een ovenschaal leggen en… de oven doet de rest van het werk. Wij gebruikten één van onze favorieten specerijen voor dit recept: ras el hanout. Zo geven we deze gezonde ovenschotel een Marokkaans tintje. Tip: leg op elke kipfilet een plakje sinaasappel, het sap trekt dan heerlijk in het vlees en geeft het geheel een heerlijke smaak. Wil je deze kipfilet uit de oven nog iets extra’s geven? Verkruimel er dan voor het serveren een handje feta over!

Kipfilet uit de oven
Kipfilet uit de oven

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kipfilets
  • 1 sinaasappel
  • 3,5 tl ras el hanout
  • 500 gr krieltjes
  • 300 gr sperziebonen
  • 3 rode uien
  • 3 takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Lekker met

  • 100 gr feta
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht).

  2. Maak de sperziebonen schoon. Wanneer je ongebroken sperziebonen hebt, breek ze dan door de helft en verwijder de puntjes. Doe ze in een pan met ruim water en voeg wat zout toe. Kook de sperziebonen tot ze nét beetgaar zijn, ongeveer 6 minuten.

  3. Haal de schil van de rode uien en snijd ze in parten. Borstel de krieltjes schoon onder koud water en dep ze droog met een schone theedoek. Snijd de krieltjes doormidden.

  4. Haal de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Meng in een kommetje ras el hanout, 6 eetlepels olijfolie en fijngehakte rozemarijn-naaldjes. Breng verder op smaak met peper en zout. 

  5. Leg de sperziebonen, rode uien, krieltjes en kipfilets in een ovenschaal (of op een bakplaat met bakpapier) en schenk de olie er over. Hussel goed door zodat alle ingrediënten bedekt zijn met een dun laagje olie.

  6. Borstel de sinaasappel goed schoon onder koud water en droog af. Snijd de sinaasappel in plakken en leg ze over de kipfilets. Zet de ovenschaal 45 minuten in de oven tot de groenten mooi geroosterd zijn en de kip gaar is. Verkruimel eventueel een handje feta erover voor extra smaak en romigheid.

Kipfilet uit de oven
Kipfilet uit de oven

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (12 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in