Kruidkoek recept

Kruidkoek recept met rozijnen

Dit kruidkoek recept met rozijnen en een flinke laag knapperig gebakken amandelschaafsel is echt heel gemakkelijk om te maken. Eigenlijk mix je alle ingrediënten in een mengkom door elkaar en schep je ze daarna over in een cakevorm. Bestrooi royaal met amandelschaafsel en… deze ontbijtkoek kan de oven in! Extra fijn: net als met alle andere recepten met kaneel en van die lekkere koekkruiden, gaat je huis er zo heerlijk door ruiken. Laat de peperkoek in de vorm afkoelen. Bewaar hem na het bakken afgekoeld in aluminiumfolie of een luchtdichte doos. Eet de plakken kruidkoek als onderdeel van het ontbijt of als tussendoortje, met een lik roomboter of geef ze bij de thee of koffie.

Kruidkoek recept
Kruidkoek recept
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor ca 12 plakken

  • 250 gr donkere basterdsuiker
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • boter (om in te vetten)
  • 200 ml volle melk
  • 1 ei
  • 1 el koekkruiden
  • 1,5 tl kaneelpoeder
  • 200 gr rozijnen
  • 1 el schenkstroop
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 gr amandelschaafsel
  • 1 snufje zout

Materiaal

  • cakevorm van 25 cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (elektrisch) of 150 graden (hetelucht). Vet de cakevorm in met boter en bekleed de onderkant en zijkanten in met bakpapier.

  2. Meng in een kom zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, koekkruiden, kaneelpoeder, vanillesuiker en zout. Klop het ei met de melk en stroop los met een garde. Mix met een mixer of keukenmachine de melk door de droge ingrediënten tot een glad beslag.

  3. Roer de rozijnen door het beslag. Schenk het beslag in de ingevette cakevorm en bestrooi met amandelschaafsel.

  4. Zet de cakevorm in de oven en bak de koek in ongeveer 60 tot 90 minuten gaar – dit hangt een beetje af van je oven en hoe vol je cakevorm is. Kijk na 1 uur of de kruidkoek al gaar is. Steek een satéstokje in het midden van de koek. Komt het stokje er droog uit, dan is de koek gaar. Zo niet zet de cakevorm terug in de oven en probeer na 15 minuten opnieuw. Laat de kruidkoek in de cakevorm afkoelen.

Kruidkoek recept
Kruidkoek recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in