Broodjes gevuld met paddestoelenragout

Broodjes gevuld met paddenstoelenragout

Deze knapperige broodjes gevuld met een romige paddenstoelenragout zijn perfect als lunch, of als bijgerecht bij een lekkere groentesoep. En ideaal om met kerst overdag uit te delen aan je gasten! De ragout maak je door paddenstoelen rondom bruin te bakken in een ruime diepe koekenpan en daarna met melk en paddenstoelenbouillon in te koken tot een lekkere dikke romige saus. Roer er nog lekker wat Parmezaanse kaas door voor wat extra pit. De ragout is heel lekker in knapperige schnittbroodjes (of pistoletjes) en staat in 30 minuten bij jou op tafel.

Broodjes gevuld met paddestoelenragout
Broodjes gevuld met paddestoelenragout

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 gr gemengde paddenstoelen
  • 50 gr bloem
  • 8 harde witte broodjes (afbak)
  • 2 uien
  • 50 gr rucola
  • 4 takjes tijm
  • 300 ml paddenstoelenbouillon
  • 50 gr roomboter
  • 125 ml volle melk
  • 75 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht). Bak de broodjes (schnittbroodjes of pistoletjes) zoals aangegeven op de verpakking goudbruin in de voorverwarmde oven.

  2. Maak de paddenstoelen voorzichtig schoon en snijd ze in grove stukken. Haal de schil van de ui en hak fijn. Laat de boter in een ruim diepe koekenpan smelten en fruit de ui 1-2 minuten aan. Voeg de paddenstoelen en blaadjes tijm toe en bak de paddenstoelen in 6-8 minuten rondom bruin.

  3. Strooi de bloem in de pan bak en 1-2 minuten mee. Schenk de melk en paddenstoelenbouillon in de pan en kook in 8-10 minuten in tot een dikke saus. Roer de kaas door de ragout en laat in 2-3 minuten op laag vuur in de ragout smelten.

  4. Snijd de broodjes aan de bovenkant open, schep de ragout erin, verdeel er wat rucola over en rasp er nog wat verse parmezaanse kaas over. Lekker met soep.

Broodjes gevuld met paddenstoelenragout
Broodjes gevuld met paddenstoelenragout

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in