Pompoen curry met kip
Wanneer je pompoen verwerkt in een curry scoor je dubbele comfortfood punten. Goede reden om nu aan de slag te gaan met deze pompoen curry met kip. En het is dan wel comfortfood, maar je staat echt niet uren in de keuken. Sterker nog, binnen 30 minuten zet je deze heerlijke curry met pompoen op tafel. Lekker snel!
De curry is lekker romig door de kokosmelk en een klein beetje pittig door de rode peper. Eten de kids mee? Laat dan de rode peper weg, zodat het wat minder pittig wordt. Daarnaast zit deze curry bomvol lekkere groenten. Haricot verts, doperwten en pompoen dus. Wij gebruiken een Hokkaido pompoen. Dit zijn de kleine ronde pompoenen en die koop je gewoon bij de supermarkt. Wist je dat je de schil ook kan eten?
Ingrediënten voor 4 pers.
- 300 gr kippendijfilets
- 500 gr pompoen (wij gebruiken een een Hokkaido pompoen)
- 200 gr haricot verts
- 150 gr doperwten (verse)
- 2 uien
- 1 rode peper
- 2-3 takjes koriander (of bladpeterselie )
- 200 ml bouillon
- 200 ml kokosmelk
- 3 el gembersiroop
- 1,5 el curry madraskruidenmix
- peper en zout
- zonnebloemolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de schil van de uien en snijd in dunne ringen. Haal de zaadjes uit de rode peper en hak fijn. Borstel de pompoen schoon (de schil kun je eten), halveer de pompoen, haal de pitten er uit en snijd in stukjes. Bestrooi de kip royaal met peper en zout en snijd in stukken (ca 1,5cm)
Je gebruikt de helft van de pompoen, maak met de andere helft een lekkere pompoensoep. De pompoenpitten kun je ook gebruiken, lees hier hoe je ze het snelste schoonmaakt en roostert.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een braadpan en fruit de uiringen met de rode peper 2-3 minuten, Roer de curry madraskruiden er door en bak 1 minuut mee. Schep de stukjes pompoen en kip er bij en bak in 5-6 minuten rondom bruin.
Voeg de gembersiroop toe, schenk de kokosmelk en bouillon in de pan en laat 8 minuten koken. Voeg de haricots verts en doperwten er bij en laat nog eens 8 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn. Bestrooi met verse korianderblaadjes (of platte peterselie). Lekker met naanbrood of rijst.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
