Pompoen curry

Pompoen curry met kip

Wanneer je pompoen verwerkt in een curry scoor je dubbele comfortfood punten. Goede reden om nu aan de slag te gaan met deze pompoen curry met kip. En het is dan wel comfortfood, maar je staat echt niet uren in de keuken. Sterker nog, binnen 30 minuten zet je deze heerlijke curry met pompoen op tafel. Lekker snel! De curry is lekker romig door de kokosmelk en een klein beetje pittig door de rode peper. Eten de kids mee? Laat dan de rode peper weg, zodat het wat minder pittig wordt. Daarnaast zit deze curry bomvol lekkere groenten. Haricot verts, doperwten en pompoen dus. Wij gebruiken een Hokkaido pompoen. Dit zijn de kleine ronde pompoenen en die koop je gewoon bij de supermarkt. Wist je dat je de schil ook kan eten?

Alles in 1 pan

Voor dit recept heb je maar één pan nodig. Yes, weinig afwas dus! Wij maken deze pompoen curry in onze favoriete braadpan, de BK Fortalit. Deze pan is oersterk. Hij kan de oven en vaatwasser in en gaat jaren mee. Daarnaast is deze pan ook een plaatje in de keuken, het oog wil ook wat he! Deze pan is in wel 7 maten verkrijgbaar. Perfect voor iedere situatie, van een eenpersoonshuishouden tot een gezin van 7, er is altijd een pan die bij je past. Doordat deze pan is gemaakt van geëmailleerd staal is hij niet zwaar en daardoor is hij handig in gebruik. Wij pakken hem er regelmatig bij. Voor het maken van draadjesvlees of een hele kip. Je kunt er alle kanten mee op.

 

Pompoen curry
Ingredient pompoen
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 300 gr kippendijfilets
  • 500 gr pompoen (wij gebruiken een een Hokkaido pompoen)
  • 200 gr haricot verts
  • 150 gr doperwten (verse)
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 2-3 takjes koriander (of bladpeterselie )
  • 200 ml bouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 el gembersiroop
  • 1,5 el curry madraskruidenmix
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Zo maak je het

  1. Haal de schil van de uien en snijd in dunne ringen. Haal de zaadjes uit de rode peper en hak fijn. Borstel de pompoen schoon (de schil kun je eten), halveer de pompoen, haal de pitten er uit en snijd in stukjes. Bestrooi de kip royaal met peper en zout en snijd in stukken (ca 1,5cm)

    Je gebruikt de helft van de pompoen, maak met de andere helft een lekkere pompoensoep. De pompoenpitten kun je ook gebruiken, lees hier hoe je ze het snelste schoonmaakt en roostert.

  2. Verhit een scheutje zonnebloemolie in de BK fortalit braadpan en fruit de uiringen met de rode peper 2-3 minuten, Roer de curry madraskruiden er door en bak 1 minuut mee. Schep de stukjes pompoen en kip er bij en bak in 5-6 minuten rondom bruin.

  3. Voeg de gembersiroop toe, schenk de kokosmelk en bouillon in de pan en laat 8 minuten koken. Voeg de haricots verts en doperwten er bij en laat nog eens 8 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn. Bestrooi met verse korianderblaadjes (of platte peterselie). Lekker met naanbrood of rijst.

Pompoen curry
Ingredient pompoen

Dit bericht is in samenwerking met BK. Lees hier onze disclaimer. 

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (45 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Curry recepten Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Kip Pompoen Aziatische recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in