Broodjes gevuld met paddenstoelenragout

Broodjes gevuld met paddenstoelenragout

Deze knapperige broodjes gevuld met een romige paddenstoelenragout zijn perfect als lunch, of als bijgerecht bij een lekkere groentesoep. En ideaal om met kerst overdag uit te delen aan je gasten! De ragout maak je door paddenstoelen rondom bruin te bakken in een ruime diepe koekenpan en daarna met melk en paddenstoelenbouillon in te koken tot een lekkere dikke romige saus. Roer er nog lekker wat Parmezaanse kaas door voor wat extra pit. De ragout is heel lekker in knapperige schnittbroodjes (of pistoletjes) en staat in 30 minuten bij jou op tafel.

Broodjes gevuld met paddenstoelenragout
Broodjes gevuld met paddenstoelenragout

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 gr gemengde paddenstoelen
  • 50 gr bloem
  • 8 harde witte broodjes (afbak)
  • 2 uien
  • 50 gr rucola
  • 4 takjes tijm
  • 300 ml paddenstoelenbouillon
  • 50 gr roomboter
  • 125 ml volle melk
  • 75 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht). Bak de broodjes (schnittbroodjes of pistoletjes) zoals aangegeven op de verpakking goudbruin in de voorverwarmde oven.

  2. Maak de paddenstoelen voorzichtig schoon en snijd ze in grove stukken. Haal de schil van de ui en hak fijn. Laat de boter in een ruim diepe koekenpan smelten en fruit de ui 1-2 minuten aan. Voeg de paddenstoelen en blaadjes tijm toe en bak de paddenstoelen in 6-8 minuten rondom bruin.

  3. Strooi de bloem in de pan bak en 1-2 minuten mee. Schenk de melk en paddenstoelenbouillon in de pan en kook in 8-10 minuten in tot een dikke saus. Roer de kaas door de ragout en laat in 2-3 minuten op laag vuur in de ragout smelten.

  4. Snijd de broodjes aan de bovenkant open, schep de ragout erin, verdeel er wat rucola over en rasp er nog wat verse parmezaanse kaas over. Lekker met soep.

Broodjes gevuld met paddenstoelenragout
Broodjes gevuld met paddenstoelenragout

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (11 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Brood en deeg Paddenstoelen Kerst Vegetarische recepten Bijgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in