
Broodjes gevuld met paddenstoelenragout
Deze knapperige broodjes gevuld met een romige paddenstoelenragout zijn perfect als lunch, of als bijgerecht bij een lekkere groentesoep. En ideaal om met kerst overdag uit te delen aan je gasten! De ragout maak je door paddenstoelen rondom bruin te bakken in een ruime diepe koekenpan en daarna met melk en paddenstoelenbouillon in te koken tot een lekkere dikke romige saus. Roer er nog lekker wat Parmezaanse kaas door voor wat extra pit. De ragout is heel lekker in knapperige schnittbroodjes (of pistoletjes) en staat in 30 minuten bij jou op tafel.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 750 gr gemengde paddenstoelen
- 50 gr bloem
- 8 harde witte broodjes (afbak)
- 2 uien
- 50 gr rucola
- 4 takjes tijm
- 300 ml paddenstoelenbouillon
- 50 gr roomboter
- 125 ml volle melk
- 75 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
- peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht). Bak de broodjes (schnittbroodjes of pistoletjes) zoals aangegeven op de verpakking goudbruin in de voorverwarmde oven.
Maak de paddenstoelen voorzichtig schoon en snijd ze in grove stukken. Haal de schil van de ui en hak fijn. Laat de boter in een ruim diepe koekenpan smelten en fruit de ui 1-2 minuten aan. Voeg de paddenstoelen en blaadjes tijm toe en bak de paddenstoelen in 6-8 minuten rondom bruin.
Strooi de bloem in de pan bak en 1-2 minuten mee. Schenk de melk en paddenstoelenbouillon in de pan en kook in 8-10 minuten in tot een dikke saus. Roer de kaas door de ragout en laat in 2-3 minuten op laag vuur in de ragout smelten.
Snijd de broodjes aan de bovenkant open, schep de ragout erin, verdeel er wat rucola over en rasp er nog wat verse parmezaanse kaas over. Lekker met soep.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan