Platbrood met aubergine

Platbrood met aubergine en geitenkaas

Het is weer woensdag en dus deel ik weer een makkelijke maaltijd met jullie. Ik kan me voorstellen dat je denkt dat ik altijd lekker en uitgebreid eet. Dat een maaltijd lekker is, is voor mij super belangrijk, maar ingewikkeld hoeft het zeker niet te zijn. Ik heb soms ook gewoon zin in een snelle maaltijd, een makkelijk recept en I confess ik hou ook van Fast Food. Deze snelle pizza van platbrood met aubergine is heel erg lekker en heel makkelijk om te maken.

Het is eigenlijk gezond fast food. Als pizzabodem gebruik ik platbrood en ik garneer deze met groente en een beetje geitenkaas. Is veel gezonder dan een gewone pizza en hij ligt binnen een kwartier op je bord. Dat is ook wel eens fijn.

Ingrediënten per pizza
1 platbrood
2 el tomatensaus
Paar plakjes aubergine
40 gr geitenkaas
Knoflookolie (=olijfolie met een teen knoflook erdoor)
Oregano
Peper en Zout

Zo maak je het
Laat een grillpan goed heet worden. Snij de aubergine in plakken en bestrijk deze met wat knoflook olie.

Gril de aubergine aan weerszijden goudbruin en strooi er tenslotte wat oregano over.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bestrijk het platbrood met de tomatensaus en kruid het met wat peper en zout en iets oregano.

Leg de aubergine plakjes op het platbrood en garneer het met de geitenkaas.

Bak de snelle aubergine pizza in ongeveer 5 – 7 minuten af, totdat de kaas een beetje gesmolten is.

Geniet er lekker van.

Platbrood met aubergine

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in