Cheeseburger

Cheeseburger deluxe

Zin in een cheeseburger? Deze maak je heel gemakkelijk zelf met dit eenvoudige cheeseburger recept. Met een lekkere flinke klodder truffelmayonaise en extra knapperige plakjes uitgebakken spek is dit een echte deluxe burger. Om de cheeseburger zelf extra smaak te geven meng je een fijngesneden rode ui en wat mosterd door het gehakt. Wist je dat je ook heel gemakkelijk een cheeseburger op de bbq kunt maken? Bak de burgers eerst op het rooster, leg de plakjes Emmi Raclette kaas er op en sluit dan de deksel van je bbq. In de pan doe je ongeveer hetzelfde. Je bakt de burgers rondom bruin in een koekenpan, legt de plakjes kaas er op en dekt daarna af met een deksel. Perfect gesmolten kaas! Garneer de cheeseburger verder met sla, rode uiringen en plakjes augurk.

Raclette

Bij raclette denk je misschien al snel aan de feestdagen. Raclette met kerst of oud en nieuw. Maar het is dus ook de perfecte kaas om een cheeseburger te maken. De kaas smelt namelijk heel goed. En dat wil je natuurlijk op een cheeseburger. Wist je dat ze in Zwitserland ruim 12.000 ton raclette per jaar gebruiken? Dat is bijna 2 kilo per persoon, per jaar. Hier in Nederland is de raclette kaas nog niet zo populair, maar wat ons betreft komt daar snel verandering in. En dan niet alleen bij het gourmetten of racletten met de feestdagen, maar ook bij de dagelijkse maaltijden, zoals deze overheerlijke cheeseburger. De raclette van Emmi is lekker smeuïg en zacht van smaak. Je kunt het dus eindeloos combineren. Ook lekker over de aardappeltjes of groenten.

Cheeseburger
Cheeseburger

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr half om half gehakt
  • 4 plakjes Emmi Raclette
  • 4 burgerbroodjes
  • 8 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 3 rode uien
  • 50 gr krulsla
  • 3 el mosterd
  • 2 grote augurken
  • 8 el truffelmayonaise
  • 1 klontje roomboter
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Haal de schil van de uien en hak 1 ui fijn en de andere 2 in dunne ringen. Meng het gehakt in een kom samen met de fijngesneden rode ui en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout, kneed nog eens goed door en vorm er 4 burgers van.

  2. Snijd de burgerbroodjes door midden en rooster de broodjes aan de snijkant lichtbruin. Snijd de augurken in plakjes.

  3. Bak de plakjes spek in een droge koekenpan tot ze bruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. Laat een klontje boter in de koekenpan smelten. Bak de burgers in 5-6 minuten rondom bruin. Leg op elke burger een plakje Emmi Raclette. Leg een deksel op de pan en laat de kaas smelten.

  5. Besmeer de onderste helften van de broodjes royaal met de truffelmayonaise. Leg er wat sla op, de burger, de rode uiringen en augurk en de plakjes spek. Dek af met de bovenkant van de broodjes. Zet er eventueel nog een prikker in.

Cheeseburger
Cheeseburger

Dit bericht is in samenwerking met Emmi Benelux. Lees hier onze disclaimer. 

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in