Mini sandwiches

Mini sandwiches met gerookte kip

Wat een klein beetje presentatie al niet kan doen he. Deze mini sandwiches zijn leuk voor een luxe brunch of lunch, picknick of een gezellige high tea met vriendinnen of familie. De kleine broodjes zijn heel makkelijk om te maken en snel klaar! Maar toch even anders dan een standaard broodje met gerookte kip. We maken er een spread van met slagroom, crème fraîche en zongedroogde tomaten. Ook heerlijk trouwens op een cracker bij de borrel of boterham voor naar je werk. Je kunt het met gemak van te voren maken, in een luchtdicht doosje in de koelkast blijft het zo’n 2-3 dagen goed. Handig toch!

Mini sandwiches
Mini sandwiches

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 12 st.

  • 6 sneetjes casino wit
  • 150 gr gerookte kip
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 el slagroom
  • 0,25 komkommer
  • 8 (semi)zongedroogde tomaten (+ extra voor versieren)
  • 50 gr gemengde sla
  • 2 el kappertjes
  • 10 gr bieslook
  • 3 takjes dille
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de gerookte kip in grove stukken. Pureer samen met de crème fraîche, slagroom, de helft van de zongedroogde tomaat, de helft van de dille en bieslook in een keukenmachine tot een gladde crème.

  2. Rooster het brood aan beide kanten goudbruin. Snijd de komkommer in dunne plakjes en de rest van de zongedroogde tomaat in stukjes.

  3. Smeer de gerookte kipspread op 3 sneetjes geroosterd brood. Beleg met komkommer, stukjes zongedroogde tomaat, sla, verse kruiden en kappertjes. Houd eventueel een paar plakjes komkommer achter om de mini sandwiches mee te garneren. Leg op elke snee brood een volgende snee brood en snijd elk stapeltje in 4 kleine mini sandwiches. Zet in elke mini sandwich een prikker, bijvoorbeeld met een plakje komkommer of (semi)zongedroogde tomaat.

Mini sandwiches
Mini sandwiches

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in