Boerenomelet met pesto
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 8 eieren
- 150 gr geraspte kaas
- 2 el melk
- 1 ui
- 0,5 courgette
- 75 gr doperwten (verse)
- 750 gr aspergetips
- 250 gr cherrytomaatjes aan tak
- 3 takjes peterselie
- 2 takjes tijm
- 4 el pesto
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- 8 sneden brood
Haal de schil van de ui en snijd in ringen. Maak een halve courgette schoon en snijd in kleine blokjes. Hak de aspergetips in tweeën.
Breek de eieren in een mengkom, klop ze los met 2 eetlepels melk (of water). Roer de pesto en geraspte kaas er door en breng verder op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Hak de peterselie fijn en meng de tijm en peterselie door de eieren.
Verhit in 2 koekenpannen een scheutje olijfolie. Verdeel de uiringen, aspergetips, doperwten en courgetteblokjes over de pannen en bak in 3-4 minuten op hoog vuur goudbruin. Verdeel het eimengsel over de pannen en bak de omelet in 5-7 minuten op laag vuur totdat het ei gestold is, keer om en bak nog 2-3 minuten tot de omelet mooi bruin is.
Leg de omelet op een een plank en snijd ze doormidden. Knip de trosjes tomaten in kleinere trosjes en bak ze in de pan rondom bruin. Geef ieder een halve boerenomelet, leg de tomaatjes er op en geef er brood bij.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.