Boerenomelet met pesto
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 eieren
- 150 gr geraspte kaas
- 2 el melk
- 1 ui
- 0,5 courgette
- 75 gr doperwten (verse)
- 750 gr aspergetips
- 250 gr cherrytomaatjes aan tak
- 3 takjes peterselie
- 2 takjes tijm
- 4 el pesto
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- 8 sneden brood
Scherm aanhouden tijdens het koken
Haal de schil van de ui en snijd in ringen. Maak een halve courgette schoon en snijd in kleine blokjes. Hak de aspergetips in tweeën.
Breek de eieren in een mengkom, klop ze los met 2 eetlepels melk (of water). Roer de pesto en geraspte kaas er door en breng verder op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Hak de peterselie fijn en meng de tijm en peterselie door de eieren.
Verhit in 2 koekenpannen een scheutje olijfolie. Verdeel de uiringen, aspergetips, doperwten en courgetteblokjes over de pannen en bak in 3-4 minuten op hoog vuur goudbruin. Verdeel het eimengsel over de pannen en bak de omelet in 5-7 minuten op laag vuur totdat het ei gestold is, keer om en bak nog 2-3 minuten tot de omelet mooi bruin is.
Leg de omelet op een een plank en snijd ze doormidden. Knip de trosjes tomaten in kleinere trosjes en bak ze in de pan rondom bruin. Geef ieder een halve boerenomelet, leg de tomaatjes er op en geef er brood bij.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in