Boerenomelet

Boerenomelet met pesto

Nog wat eitjes over? Maak dan een lekkere boerenomelet. Classic but good! Al geven wij er natuurlijk graag een leuke twist aan. Hij is niet alleen rijkelijk gevuld met groenten maar we hebben er ook een paar eetlepels pesto doorheen gedaan. Zo lekker! Een omelet is ook de ideale restjesverwerker, want bijna iedere groente kan je er wel in kwijt.  In dit recept gebruiken we courgette, doperwten en aspergetips. Maar gebruik wat je over hebt! Stukjes paprika of zelfs wat boerenkool er door zijn ook heel lekker. Je kunt deze boerenomelet eten als lunch. Dan is een halve omelet (ze zijn lekker dik) genoeg. Wil je ze een keertje als een gemakkelijke maaltijd maken? Serveer er dan een groene salade bij. Zoek je nog meer lekkere recepten met ei? Kijk hier dan even.
Boerenomelet
Boerenomelet

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 eieren
  • 150 gr geraspte kaas
  • 2 el melk
  • 1 ui
  • 0,5 courgette
  • 75 gr doperwten (verse)
  • 750 gr aspergetips
  • 250 gr cherrytomaatjes aan tak
  • 3 takjes peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 4 el pesto
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • 8 sneden brood
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

  1. Haal de schil van de ui en snijd in ringen. Maak een halve courgette schoon en snijd in kleine blokjes. Hak de aspergetips in tweeën.

  2. Breek de eieren in een mengkom, klop ze los met 2 eetlepels melk (of water). Roer de pesto en geraspte kaas er door en breng verder op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Hak de peterselie fijn en meng de tijm en peterselie door de eieren.

  3. Verhit in 2 koekenpannen een scheutje olijfolie. Verdeel de uiringen, aspergetips, doperwten en courgetteblokjes over de pannen en bak in 3-4 minuten op hoog vuur goudbruin. Verdeel het eimengsel over de pannen en bak de omelet in 5-7 minuten op laag vuur totdat het ei gestold is, keer om en bak nog 2-3 minuten tot de omelet mooi bruin is.

  4. Leg de omelet op een een plank en snijd ze doormidden. Knip de trosjes tomaten in kleinere trosjes en bak ze in de pan rondom bruin. Geef ieder een halve boerenomelet, leg de tomaatjes er op en geef er brood bij.

Boerenomelet
Boerenomelet

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in