Boerenomelet met pesto

Boerenomelet met pesto

Nog wat eitjes over? Maak dan een lekkere boerenomelet. Classic but good! Al geven wij er natuurlijk graag een leuke twist aan. Hij is niet alleen rijkelijk gevuld met groenten maar we hebben er ook een paar eetlepels pesto doorheen gedaan. Zo lekker! Een omelet is ook de ideale restjesverwerker, want bijna iedere groente kan je er wel in kwijt.  In dit recept gebruiken we courgette, doperwten en aspergetips. Maar gebruik wat je over hebt! Stukjes paprika of zelfs wat boerenkool er door zijn ook heel lekker. Je kunt deze boerenomelet eten als lunch. Dan is een halve omelet (ze zijn lekker dik) genoeg. Wil je ze een keertje als een gemakkelijke maaltijd maken? Serveer er dan een groene salade bij. Zoek je nog meer lekkere recepten met ei? Kijk hier dan even.
Boerenomelet met pesto
Boerenomelet met pesto

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 eieren
  • 150 gr geraspte kaas
  • 2 el melk
  • 1 ui
  • 0,5 courgette
  • 75 gr doperwten (verse)
  • 750 gr aspergetips
  • 250 gr cherrytomaatjes aan tak
  • 3 takjes peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 4 el pesto
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • 8 sneden brood
  1. Haal de schil van de ui en snijd in ringen. Maak een halve courgette schoon en snijd in kleine blokjes. Hak de aspergetips in tweeën.

  2. Breek de eieren in een mengkom, klop ze los met 2 eetlepels melk (of water). Roer de pesto en geraspte kaas er door en breng verder op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Hak de peterselie fijn en meng de tijm en peterselie door de eieren.

  3. Verhit in 2 koekenpannen een scheutje olijfolie. Verdeel de uiringen, aspergetips, doperwten en courgetteblokjes over de pannen en bak in 3-4 minuten op hoog vuur goudbruin. Verdeel het eimengsel over de pannen en bak de omelet in 5-7 minuten op laag vuur totdat het ei gestold is, keer om en bak nog 2-3 minuten tot de omelet mooi bruin is.

  4. Leg de omelet op een een plank en snijd ze doormidden. Knip de trosjes tomaten in kleinere trosjes en bak ze in de pan rondom bruin. Geef ieder een halve boerenomelet, leg de tomaatjes er op en geef er brood bij.

Boerenomelet met pesto
Boerenomelet met pesto

Tags

Basisrecepten Camping Eenpansgerechten Familie recepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Omelet recepten Snelle recepten Courgette Ei Tomaat Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Slanke recepten Pasen Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Lunch Ontbijt

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (3 stemmen)

18 april 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in