
Boerenomelet met pesto



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 8 eieren
- 150 gr geraspte kaas
- 2 el melk
- 1 ui
- 0,5 courgette
- 75 gr doperwten (verse)
- 750 gr aspergetips
- 250 gr cherrytomaatjes aan tak
- 3 takjes peterselie
- 2 takjes tijm
- 4 el pesto
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- 8 sneden brood
Haal de schil van de ui en snijd in ringen. Maak een halve courgette schoon en snijd in kleine blokjes. Hak de aspergetips in tweeën.
Breek de eieren in een mengkom, klop ze los met 2 eetlepels melk (of water). Roer de pesto en geraspte kaas er door en breng verder op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Hak de peterselie fijn en meng de tijm en peterselie door de eieren.
Verhit in 2 koekenpannen een scheutje olijfolie. Verdeel de uiringen, aspergetips, doperwten en courgetteblokjes over de pannen en bak in 3-4 minuten op hoog vuur goudbruin. Verdeel het eimengsel over de pannen en bak de omelet in 5-7 minuten op laag vuur totdat het ei gestold is, keer om en bak nog 2-3 minuten tot de omelet mooi bruin is.
Leg de omelet op een een plank en snijd ze doormidden. Knip de trosjes tomaten in kleinere trosjes en bak ze in de pan rondom bruin. Geef ieder een halve boerenomelet, leg de tomaatjes er op en geef er brood bij.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan