Bananenpannenkoek
Een bananenpannenkoek zonder melk, zonder tarwe en ook zonder suiker. Dat klinkt misschien een beetje gek. En misschien denk je ook wel dat een pannenkoek van slechts 2 ingrediënten echt niet lekker zijn. Nou dat kan dus wel. Geloof ons maar.
Rijpe banaan
Deze pannenkoekjes bestaan enkel uit banaan en ei. We hebben er zelf nog een theelepeltje bakpoeder aan toegevoegd, maar dit hoeft niet eens. Belangrijk is wel dat je banaan rijp genoeg is, want met een groene banaan wordt niks lekker.
Gezonde bananenpannenkoek
Deze gezonde pannenkoeken zijn supergezond en ideaal voor kinderen met een tarwe of melk allergie. Het mengsel moet je wel even goed mixen (wij gebruiken deze staafmixer), want alleen dan krijg je luchtige pancakes.
Je kan het beste kleine pannenkoekjes maken, want dan kan je ze gemakkelijker omdraaien. Een grote maken is namelijk nog best een uitdaging. Wil je de banaan ei pannenkoek toch iets steviger hebben, voeg dan 2 el havermout toe aan je bananenpannenkoek beslag.
Oh en nog een tip van ons, maak meteen extra veel, want ook de volgende dag zijn ze nog lekker. We zijn benieuwd wat je ervan vindt. P.S.: mocht je in the mood zijn, je kan ook banaan ei poffertjes maken. Dat recept vind je hier.
Ingrediënten voor 10 kleine pannenkoekjes
- 1 rijpe banaan
- 2 eieren (M)
- 1 tl bakpoeder
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Mix de banaan en de eieren fijn en luchtig met een staafmixer. Je kan de banaan ook met een vork prakken en dan het ei erdoor roeren, maar ik denk dat ze door de mixer nog luchtiger worden.
Voeg het bakpoeder toe en mix het nog even door elkaar.
Verhit een klontje boter in een pan en bak de bananen pannenkoekjes aan weerszijden bruin.
De gezonde bananenpannenkoek is al zoet van zichzelf, door de banaan, maar smaken nog lekkerder met maple syrup en blauwe bessen en eventueel wat kaneel.
Veelgestelde vragen over dit recept
-
Moet ik echt een rijpe banaan gebruiken?
Ja, absoluut! Hoe rijper de banaan, hoe zoeter en smeuïger je pannenkoekjes worden. Een te groene banaan maakt het beslag flauw en droog en niet zoet genoeg.
-
Mijn pannenkoekjes vallen uit elkaar, wat doe ik fout?
Maak ze klein en draai ze pas om als de bovenkant droog is. Gebruik een goede antiaanbakpan en voldoende boter of olie, dan blijven ze mooi heel.
-
Kan ik het beslag bewaren?
Je kunt het beslag maximaal een dag goed afgedekt in de koelkast bewaren. Even doorroeren voor het bakken en klaar.
-
Hoe maak ik ze iets steviger?
Voeg twee eetlepels havermout toe aan het beslag. Zo krijgen de pannenkoekjes meer bite en blijven ze beter in vorm.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
