bladerdeeg kerstboom

Kidsproof bladerdeeg voorgerecht

Uiteraard hebben we ook aan een kindvriendelijk voorgerecht voor het familyproof kerstdiner gedacht. Dit bladerdeeg voorgerecht is geliefd bij jong en oud. Knapperig deeg met een romige vulling van roomkaas en tomaat. Zie het als een hartige tompouce. Voor de volwassenen zou je er nog plakjes Prosciutto of gerookte zalm aan kunnen toevoegen en voor de kleine gasten kan je het lekker zo laten (haal eventueel de olijfjes weg). Met uitstekers maak je er mooie kerststerren van die samen een kerstboompje vormen. Heb je die niet, dan kan je ook gewoon rondjes of rechthoekjes maken. Kind kan de (af)was doen!

bladerdeeg kerstboom
kindvriendelijk voorgerecht

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 150 gr naturel roomkaas
  • 30 gr zongedroogde tomaten
  • 40 gr olijven
  • 1 lente ui
  • 1 losgeklopt ei
  • 60 gr geraspte oude kaas
  • 2 takjes verse peterselie
  • Peper en zout

Materiaal

  • Uitstekers in stervorm in drie verschillende maten
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte).

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem de rol bladerdeeg en steek vier keer drie sterren uit, in verschillende groottes. Leg ze op de bakplaat en bestrijk ze met een beetje losgeklopt ei. Verdeel een derde van de kaas over de sterren. Plaats ze in de oven en bak ze in 20 tot 25 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen.

  3. Maak in de tussentijd de vulling. Roer de roomkaas glad met een lepel. Snijd de zongedroogde tomaten en olijven in stukjes, snijd de lente-ui in ringen en hak de peterselie fijn. Voeg dit allemaal bij de roomkaas. Voeg de rest van de geraspte kaas toe en roer het mengsel door elkaar. Breng de vulling op smaak met een beetje peper en zout.

  4. Zodra de bladerdeegsterren helemaal afgekoeld zijn, kan je de kerstboompjes opmaken. Leg de grootste ster op een bordje. Verdeel daarover een lepeltje van de vulling (dit kan met een lepeltje of met een spuitzak) en druk de middelste ster hier bovenop. Deze stap herhaal je en je eindigt met het kleinste sterretje. Garneer eventueel met wat gehakte verse peterselie en wat extra zongedroogde tomaatjes.

bladerdeeg voorgerecht
bladerdeeg voorgerecht

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (15 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in