Kidsproof bladerdeeg voorgerecht
Uiteraard hebben we ook aan een kindvriendelijk voorgerecht voor het familyproof kerstdiner gedacht. Dit bladerdeeg voorgerecht is geliefd bij jong en oud. Knapperig deeg met een romige vulling van roomkaas en tomaat. Zie het als een hartige tompouce. Voor de volwassenen zou je er nog plakjes Prosciutto of gerookte zalm aan kunnen toevoegen en voor de kleine gasten kan je het lekker zo laten (haal eventueel de olijfjes weg). Met uitstekers maak je er mooie kerststerren van die samen een kerstboompje vormen. Heb je die niet, dan kan je ook gewoon rondjes of rechthoekjes maken. Kind kan de (af)was doen!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 rol vers bladerdeeg
- 150 gr naturel roomkaas
- 30 gr zongedroogde tomaten
- 40 gr olijven
- 1 lente ui
- 1 losgeklopt ei
- 60 gr geraspte oude kaas
- 2 takjes verse peterselie
- Peper en zout
Materiaal
- Uitstekers in stervorm in drie verschillende maten
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem de rol bladerdeeg en steek vier keer drie sterren uit, in verschillende groottes. Leg ze op de bakplaat en bestrijk ze met een beetje losgeklopt ei. Verdeel een derde van de kaas over de sterren. Plaats ze in de oven en bak ze in 20 tot 25 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen.
Maak in de tussentijd de vulling. Roer de roomkaas glad met een lepel. Snijd de zongedroogde tomaten en olijven in stukjes, snijd de lente-ui in ringen en hak de peterselie fijn. Voeg dit allemaal bij de roomkaas. Voeg de rest van de geraspte kaas toe en roer het mengsel door elkaar. Breng de vulling op smaak met een beetje peper en zout.
Zodra de bladerdeegsterren helemaal afgekoeld zijn, kan je de kerstboompjes opmaken. Leg de grootste ster op een bordje. Verdeel daarover een lepeltje van de vulling (dit kan met een lepeltje of met een spuitzak) en druk de middelste ster hier bovenop. Deze stap herhaal je en je eindigt met het kleinste sterretje. Garneer eventueel met wat gehakte verse peterselie en wat extra zongedroogde tomaatjes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in