Gegrilde halloumi op brood met tomatentapenade
Fan van halloumi? Dit is een super leuk en snel lunch receptje voor gegrilde halloumi op brood. Het lekkere aan halloumi is dat er van die fijne grillstreepjes op kunt grillen. Het geeft net wat meer smaak aan deze zoutige kaas. Het is extra lekker met van die smeuïge tomatentapenade. Lekker mediterraans. Die tomatentapenade kun je zelf maken, maar voor dit lunchrecept heb ik kant-en-klare in de receptenlijst gezet. Ik vind de variant die je in het schap van de verse borrelhapjes kunt vinden het lekkerste, maar misschien vind jij die uit een potje het lekkerste. Zelf maken doe je door zongedroogde tomaatjes samen met wat olijven en de olie van de zongedroogde tomaatjes in het hakmolentje van de staafmixer fijn te hakken tot een spread. Combineer de halloumi en tomatentapenade met plakjes frisse avocado en knapperige pijnboompitten.
Niet alleen voor de lunch.. ook voor de borrel!
Je kunt natuurlijk gewoon het brood gebruiken wat je wilt. Zelf vind ik zuurdesem of boerenbrood het lekkerste. Maar het is natuurlijk ook heerlijk op ciabatta of Turksbrood. Natuurlijk kun dit recept ook in het groot maken. In plaats van iedereen een aparte plak brood te geven kun je ook 1 groot turksbrood halveren en dat bestrijken met tomatentapenade en plakjes halloumi op leggen. Ook heel leuk om dan in kleinere blokjes te snijden en te serveren als borrelhapje! Of maak er een kopje tomaten- of paprikasoep bij en je hebt een lekker snelle avondmaaltijd.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 broodjes (bijvoorbeeld kaiser broodjes gehalveerd)
- 225 gr halloumi
- 125 gr tomatentapenade (kant en klaar )
- 2 avocado's
- 2 takjes basilicum
- 2 el pijnboompitten
- zout en peper naar smaak
Zo maak je het
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Bak wanneer je wilt (het hoeft niet, is wel lekker) de broodjes af, rooster ze of ze ze in de oven ingevet met wat olijfolie. En bak ze mooi goudbruin.
Snijd de halloumi in plakken van 0,5cm. Verwarm een grillpan op hoog vuur zodat de pan goed warm wordt. Grill de plakken halloumi tot ze mooie streepjes krijgen. Neem uit de pan en leg ze op een bord.
Besmeer de broodjes met de tomatentapenade. Snijd de avocado in dunne plakjes en verdeel ze over het brood en beleg ze verder met de plakken gegrilde halloumi, pijnboompitjes en blaadjes basilicum.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.