gegrilde Halloumi op brood

Gegrilde halloumi op brood met tomatentapenade

Fan van halloumi? Dit is een super leuk en snel lunch receptje voor gegrilde halloumi op brood. Het lekkere aan halloumi is dat er van die fijne grillstreepjes op kunt grillen. Het geeft net wat meer smaak aan deze zoutige kaas. Het is extra lekker met van die smeuïge tomatentapenade. Lekker mediterraans. Die tomatentapenade kun je zelf maken, maar voor dit lunchrecept heb ik kant-en-klare in de receptenlijst gezet. Ik vind de variant  die je in het schap van de verse borrelhapjes kunt vinden het lekkerste, maar misschien vind jij die uit een potje het lekkerste. Zelf maken doe je door zongedroogde tomaatjes samen met wat olijven en de olie van de zongedroogde tomaatjes in het hakmolentje van de staafmixer fijn te hakken tot een spread. Combineer de halloumi en tomatentapenade met plakjes frisse avocado en knapperige pijnboompitten.

Niet alleen voor de lunch.. ook voor de borrel!

Je kunt natuurlijk gewoon het brood gebruiken wat je wilt. Zelf vind ik zuurdesem of boerenbrood het lekkerste. Maar het is natuurlijk ook heerlijk op  ciabatta of Turksbrood. Natuurlijk kun dit recept ook in het groot maken. In plaats van iedereen een aparte plak brood te geven kun je ook 1 groot turksbrood halveren en dat bestrijken met tomatentapenade en plakjes halloumi op leggen. Ook heel leuk om dan in kleinere blokjes te snijden en te serveren als borrelhapje! Of maak er een kopje tomaten- of paprikasoep bij en je hebt een lekker snelle avondmaaltijd.

Halloumi op brood
gegrilde Halloumi op brood

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 broodjes (bijvoorbeeld kaiser broodjes gehalveerd)
  • 225 gr halloumi
  • 125 gr tomatentapenade (kant en klaar )
  • 2 avocado's
  • 2 takjes basilicum
  • 2 el pijnboompitten
  • zout en peper naar smaak
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Bak wanneer je wilt (het hoeft niet, is wel lekker) de broodjes af, rooster ze of ze ze in de oven ingevet met wat olijfolie. En bak ze mooi goudbruin.

  2. Snijd de halloumi in plakken van 0,5cm. Verwarm een grillpan op hoog vuur zodat de pan goed warm wordt. Grill de plakken halloumi tot ze mooie streepjes krijgen. Neem uit de pan en leg ze op een bord.

  3. Besmeer de broodjes met de tomatentapenade. Snijd de avocado in dunne plakjes en verdeel ze over het brood en beleg ze verder met de plakken gegrilde halloumi, pijnboompitjes en blaadjes basilicum.

gegrilde Halloumi op brood
Halloumi op brood

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in