pastasalade met tonijn

Pastasalade met tonijn

Als student at ik bijna iedere week wel een pastasalade. Het was makkelijk, snel klaar en budget friendly want je kon er gerust meerdere dagen van eten. Mijn favoriet was die met 3 soorten kaas, maar tegenwoordig is mijn lievelings een pastasalade met tonijn. Ook ideaal om je voorraadkast leeg te maken want deze ingrediënten (pasta, tonijn en tomaat) heb ik altijd wel in huis.

Met kaas

En uiteraard gaat er ook kaas doorheen. Ik ben een enorme kaasliefhebber en heb altijd diverse soorten in mijn koelkast liggen. Ik ben niet zo van de heftige kazen, maar meer van de wat mildere kazen zoals geitenkaas, cheddar, burrata etc. In dit recept gebruik ik feta. Ook zo’n fijne. Eet deze snelle pastasalade meteen op of neem hem lekker mee naar je werk. Handig toch zo’n to go lunch?

pastasalade met tonijn
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr penne
  • 1 blikje tonijn
  • 50 gr rucola
  • 200 gr cherrytomaten
  • 2 st. lente ui
  • 80 gr feta
  • Sap van een halve citroen
  • Handje verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de pasta gaar zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af en doe in een grote schaal.

  2. Halveer de cherrytomaten en snijd de lente ui in ringen. Voeg dit samen met de tonijn en de rucola toe aan de pastasalade.

  3. Breng de pastasalade op smaak met een scheutje olijfolie en het sap van een halve citroen en wat peper en zout.

  4. Garneer met feta en grofgehakte basilicum en serveer meteen. Of bewaar de pastasalade met tonijn tot gebruik in de koelkast. Je kunt hem ongeveer 2 dagen bewaren dus ook lekker om de volgende dag mee te nemen naar je werk.

pastasalade met tonijn
snelle pastasalade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (50 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in