Menu

Pastasalade met tonijn

Als student at ik bijna iedere week wel een pastasalade. Het was makkelijk, snel klaar en budget friendly want je kon er gerust meerdere dagen van eten. Mijn favoriet was die met 3 soorten kaas, maar tegenwoordig is mijn lievelings een pastasalade met tonijn. Ook ideaal om je voorraadkast leeg te maken want deze ingrediënten (pasta, tonijn en tomaat) heb ik altijd wel in huis.

Met kaas

En uiteraard gaat er ook kaas doorheen. Ik ben een enorme kaasliefhebber en heb altijd diverse soorten in mijn koelkast liggen. Ik ben niet zo van de heftige kazen, maar meer van de wat mildere kazen zoals geitenkaas, cheddar, burrata etc. In dit recept gebruik ik feta. Ook zo’n fijne. Eet deze snelle pastasalade meteen op of neem hem lekker mee naar je werk. Handig toch zo’n to go lunch?

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr penne
  • 1 blikje tonijn
  • 50 gr rucola
  • 200 gr cherrytomaten
  • 2 st. lente ui
  • 80 gr feta
  • Sap van een halve citroen
  • Handje verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Kook de pasta gaar zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af en doe in een grote schaal.

  2. Halveer de cherrytomaten en snijd de lente ui in ringen. Voeg dit samen met de tonijn en de rucola toe aan de pastasalade.

  3. Breng de pastasalade op smaak met een scheutje olijfolie en het sap van een halve citroen en wat peper en zout.

  4. Garneer met feta en grofgehakte basilicum en serveer meteen. Of bewaar de pastasalade met tonijn tot gebruik in de koelkast. Je kunt hem ongeveer 2 dagen bewaren dus ook lekker om de volgende dag mee te nemen naar je werk.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST