Pastasalade met tonijn
Als student at ik bijna iedere week wel een pastasalade. Het was makkelijk, snel klaar en budget friendly want je kon er gerust meerdere dagen van eten. Mijn favoriet was die met 3 soorten kaas, maar tegenwoordig is mijn lievelings een pastasalade met tonijn. Ook ideaal om je voorraadkast leeg te maken want deze ingrediënten (pasta, tonijn en tomaat) heb ik altijd wel in huis.
Met kaas
En uiteraard gaat er ook kaas doorheen. Ik ben een enorme kaasliefhebber en heb altijd diverse soorten in mijn koelkast liggen. Ik ben niet zo van de heftige kazen, maar meer van de wat mildere kazen zoals geitenkaas, cheddar, burrata etc. In dit recept gebruik ik feta. Ook zo’n fijne. Eet deze snelle pastasalade meteen op of neem hem lekker mee naar je werk. Handig toch zo’n to go lunch?
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr penne
- 1 blikje tonijn
- 50 gr rucola
- 200 gr cherrytomaten
- 2 st. lente ui
- 80 gr feta
- Sap van een halve citroen
- Handje verse basilicum
- Olijfolie
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de pasta gaar zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af en doe in een grote schaal.
Halveer de cherrytomaten en snijd de lente ui in ringen. Voeg dit samen met de tonijn en de rucola toe aan de pastasalade.
Breng de pastasalade op smaak met een scheutje olijfolie en het sap van een halve citroen en wat peper en zout.
Garneer met feta en grofgehakte basilicum en serveer meteen. Of bewaar de pastasalade met tonijn tot gebruik in de koelkast. Je kunt hem ongeveer 2 dagen bewaren dus ook lekker om de volgende dag mee te nemen naar je werk.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.