Zomerse salade met watermeloen
Het is zomer en je hebt geen tijd of zin. Dat laatste komt bij mij best vaak voor, wanneer de temperatuur boven de 26 graden komt, de bbq-lucht onze buurt vult en het asfalt zindert dan ben ik vanaf 2 uur ’s middags intens moe. En echt geen zin om rijst te koken, dingen in een pan te bakken of de oven aan te zetten. Vooral die oven niet, want wanneer de lucht trilt van de warmte is het in ons huis dezelfde temperatuur of warmer. Geen goed moment voor extra warmte vanuit de keuken. Voor al die momenten onthoud deze zomerse salade met watermeloen, Prosciutto en geroosterde noten! Kijk hier voor nog meer lekkere salade recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 180 gr Prosciutto crudo (of andere rauwe ham)
- 700 gr watermeloen
- 2 citroenen
- 3 takjes munt (verse)
- 50 gr pecannoten
- 50 gr pistachenoten
- 10 snack komkommers
- 4 el olijfolie + een extra drizzle als garnering
- peper en zout naar smaak
Lekker met
- Toast
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de watermeloen in grove stukken, van ongeveer 2 centimeter. Snijd de komkommer in stukjes of dobbelsteentjes van 1×1 centimeter. Wanneer je het leuk vind kun je net als ik ook nog dunne plakjes van de komkommer snijden, dit doe ik op een mandoline (lekker snel!). Zet even apart.
Maak de dressing. Doe de olijfolie samen met rasp en sap van de citroenen in een kommetje. Klop door elkaar. Breng goed op smaak met zout en peper.
Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze even afkoelen en hak ze dan grof (dit kun je met de hand doen of heel snel in het hakmolentje van de staafmixer)
Doe de watermeloen en komkommer in een mooie serveerschaal, overgiet met de dressing. Leg de plakjes Prosciutto crudo er tussen. Bestrooi met de noten. Garneer de zomerse salade met blaadjes verse munt en een flinke drizzle olijfolie. Serveer met toast.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in