bbq chicken maken

BBQ Chicken plaattaart

BBQ chicken is typisch zo’n Amerikaans iets. In Amerika kom je het overal tegen, gewoon zo in zijn geheel geroosterd, maar ook veel op pizza’s en bijvoorbeeld nacho’s. Eigenlijk is het gewoon gegrilde kip in barbecuesaus. En dat vindt bijna iedereen wel lekker toch? Ik maak er vandaag meer een alledaagse maaltijd van in de vorm van een plaattaart. Yes, daar is hij weer. Je hoeft de barbecue in ieder geval niet aan te slingeren want ik pocheer de kip. Is meteen een stukje lichter, maar je hebt toch die typische rooksmaak door het gebruik van barbecuesaus. En verder gaat er lekker wat groente op. Wat mij betreft een echte gezinsfavoriet. Lijkt het je lekker? Kijk hier voor nog meer lekkere deeg recepten.

Ik krijg vaak de vraag wat eet je bij een plaattaart? Ik zelf eigenlijk niks. Ik heb zelf genoeg aan een derde van zo'n bladerdeegtaart.

Pauline

Wat eet ik er dan bij?

Ik krijg vaak de vraag wat eet je bij een plaattaart? Ik zelf eigenlijk niks. Ik heb zelf genoeg aan een derde van zo’n bladerdeegtaart. Maurits ook, hij is niet zo’n grote eter. Maar mijn advies is als je er iets bij wilt om dan een salade te maken. Bij deze BBQ chicken taart zou coleslaw heel lekker zijn. Die kan je heel snel maken van spitskool en wortel met wat rozijnen, yoghurt, mayonaise en appel bijvoorbeeld. Dan blijf je ook lekker in die Amerikaanse sferen hangen. In de koudere periodes van het jaar, kan je er ook een kom soep bij serveren. Maar nu zou ik lekker voor een salade gaan.

paprika recept
bbq chicken plaattaart
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 2 - 3 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 kipfilets
  • 2 paprika's
  • 0,5 rode rode ui
  • 70 gr maïs (uit blik)
  • 1 bol mozzarella
  • 1 eigeel
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 4 el barbecuesaus
  • 2 el passata
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pocheer de kipfilets gaar in de bouillon. Dit doe je door de kipfilets net onder het kookpunt te garen. Ze zijn klaar als ze helemaal wit zijn en je ze gemakkelijk uit elkaar kunt trekken. Pluk de kipfilets uit elkaar met een vork en breng dit op smaak met wat peper en zout en 2 el barbecuesaus. Leg de BBQ chicken even aan de kant.

  2. Verwarm de oven in de tussentijd voor op 200 graden boven- en onderwarmte.

  3. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Snijd de randjes iets in met de achterkant van een mes (niet helemaal doorsnijden) en prik gaatjes in het deeg. Meng 2 el passata met 2 el barbecuesaus en verdeel dit over het bladerdeeg.

  4. Snijd de paprika’s in repen en de rode ui in halve ringen. Verdeel dit samen met de kip en de uitgelekte maïs over de plaattaart. Bestrijk de randen van de plaattaart met wat losgeklopt eigeel.

  5. Verdeel de mozzarella over de BBQ chicken taart en bak deze in 20 – 25 minuten goudbruin in de oven. Garneer de plaattaart eventueel met wat verse peterselie, Serveer meteen.

bbq chicken maken
bbq chicken pizza

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in