Menu

BBQ Chicken plaattaart

BBQ chicken is typisch zo’n Amerikaans iets. In Amerika kom je het overal tegen, gewoon zo in zijn geheel geroosterd, maar ook veel op pizza’s en bijvoorbeeld nacho’s. Eigenlijk is het gewoon gegrilde kip in barbecuesaus. En dat vindt bijna iedereen wel lekker toch? Ik maak er vandaag meer een alledaagse maaltijd van in de vorm van een plaattaart. Yes, daar is hij weer. Je hoeft de barbecue in ieder geval niet aan te slingeren want ik pocheer de kip. Is meteen een stukje lichter, maar je hebt toch die typische rooksmaak door het gebruik van barbecuesaus. En verder gaat er lekker wat groente op. Wat mij betreft een echte gezinsfavoriet. Lijkt het je lekker?

Ik krijg vaak de vraag wat eet je bij een plaattaart? Ik zelf eigenlijk niks. Ik heb zelf genoeg aan een derde van zo'n bladerdeegtaart.

Wat eet ik er dan bij?

Ik krijg vaak de vraag wat eet je bij een plaattaart? Ik zelf eigenlijk niks. Ik heb zelf genoeg aan een derde van zo’n bladerdeegtaart. Maurits ook, hij is niet zo’n grote eter. Maar mijn advies is als je er iets bij wilt om dan een salade te maken. Bij deze BBQ chicken taart zou coleslaw heel lekker zijn. Die kan je heel snel maken van spitskool en wortel met wat rozijnen, yoghurt, mayonaise en appel bijvoorbeeld. Dan blijf je ook lekker in die Amerikaanse sferen hangen. In de koudere periodes van het jaar, kan je er ook een kom soep bij serveren. Maar nu zou ik lekker voor een salade gaan.

Is het een favoriet?

Is het een favoriet? Sla het recept dan op in je persoonlijke account. Dit gaat heel makkelijk door onderaan dit recept op BEWAAR te klikken. Een account aanmaken is gratis en naast het bewaren van je favo recepten, kan je ook weekmenu’s maken en gebruik maken van persoonlijke acties en aanbiedingen. Ben jij al member?

2 - 3 personen

Ingrediënten voor 2 - 3 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 kipfilets
  • 2 paprika's
  • 0,5 rode rode ui
  • 70 gr maïs (uit blik)
  • 1 bol mozzarella
  • 1 eigeel
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 4 el barbecuesaus
  • 2 el passata
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Pocheer de kipfilets gaar in de bouillon. Dit doe je door de kipfilets net onder het kookpunt te garen. Ze zijn klaar als ze helemaal wit zijn en je ze gemakkelijk uit elkaar kunt trekken. Pluk de kipfilets uit elkaar met een vork en breng dit op smaak met wat peper en zout en 2 el barbecuesaus. Leg de BBQ chicken even aan de kant.

  2. Verwarm de oven in de tussentijd voor op 200 graden boven- en onderwarmte.

  3. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Snijd de randjes iets in met de achterkant van een mes (niet helemaal doorsnijden) en prik gaatjes in het deeg. Meng 2 el passata met 2 el barbecuesaus en verdeel dit over het bladerdeeg.

  4. Snijd de paprika’s in repen en de rode ui in halve ringen. Verdeel dit samen met de kip en de uitgelekte maïs over de plaattaart. Bestrijk de randen van de plaattaart met wat losgeklopt eigeel.

  5. Verdeel de mozzarella over de BBQ chicken taart en bak deze in 20 – 25 minuten goudbruin in de oven. Garneer de plaattaart eventueel met wat verse peterselie, Serveer meteen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST