Omelet uit de oven met groene asperges
Een eitje op zijn tijd kunnen we altijd waarderen. Gepocheerd, gekookt, gebakken of in de vorm van een omelet uit de oven. Dat is zo makkelijk om te maken en je kan het op verschillende manieren presenteren. We kennen allemaal de klassieke dubbelgevouwen omelet, maar deze keer bakte ik hem in een brownievorm en sneed ik hem daarna in repen. Is weer eens wat anders. Het is gewoon een omelet (met een kleine twist, want ik voegde nog ricotta toe), maar het ziet er wel heel anders uit. En met dit soort kleine trucjes kan je mensen toch weer verrassen. En kijk, dat vind ik nou leuk!
Het is gewoon een omelet, maar het ziet er wel heel anders uit. En met dit soort kleine trucjes kan je mensen toch weer verrassen.
Lekkere voorjaarskleurtjes
Ik voegde lekker veel groentes toe; groene asperges, doperwten en lente ui. Ik vind niet alleen de smaken lekker, maar ik vind die frisse groene kleurtjes ook zo fijn. De tijd van donkere paarse bieten, oranje pompoenen en knollen maakt weer plaats voor frisgroene groentes zoals peultjes, tuinerwten en bosuitjes. Yes! Afgemaakt met lekker veel verse kruiden. Een plaatje om te zien toch? En ook om te eten, want dit omelet recept is heerlijk.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 8 eieren (maat L)
- 150 gr ricotta
- 100 gr doperwten
- 350 gr groene asperges
- 2 st. lente ui
- 1 teentje knoflook
- Handje peterselie
- Handje bieslook
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
Was de groene asperges, verwijder het kontje en snijd ze in stukken. Roerbak ze 4 minuten in wat olijfolie met een teentje gehakte knoflook. Snijd de lente ui in ringen en voeg deze samen met de doperwten toe. Verwarm nog 1 minuut. Breng de groentes smaak met peper en zout. Verdeel het dan over een brownievorm (20 x 20) of ovenschaal.
Klop de eieren met de ricotta luchtig. Breng dit op smaak met peper en zout en de gehakte peterselie en bieslook. Verdeel het mengsel over de groente.
Bak de omelet uit de oven in 20 – 25 minuten af. Snijd in repen en serveer met brood.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.