Zelf amandelcroissants maken

Amandelcroissants met spijs

Bij het bewerken van de foto’s van deze amandelcroissants met spijs loopt het water me meteen weer in de mond. Want oh, wat zijn deze amandelcroissants toch lekker. Ik ben dol op spijs en de combinatie van croissants en spijs is echt hemels. Ik zie de amandelcroissants niet vaak voorbij komen bij Nederlandse bakkers of horeca, maar in Italië kom je ze wel geregeld tegen. Zo lekker! En met dit recept maak je ze dus heel makkelijk zelf, gewoon thuis.

Dit recept voor amandelcroissants met spijs is lekker voor in het weekend of met feestdagen, zoals Pasen of Kerstmis. Met een paar ingrediënten en binnen 20 minuten zet je deze heerlijke croissants op tafel.

Pauline

Lekker feestelijk ontbijt

Laten deze amandelcroissants met spijs nou een perfect recept zijn voor bij het paasontbijt of kerstontbijt. Of brunch natuurlijk, dat kan ook. Omdat we toch met z’n allen de paasdagen thuis moeten vieren, maken we er maar het beste van toch? Deze amandelcroissants zijn erg makkelijk om te maken. Helemaal als je kant-en-klare spijs gebruikt. Je kunt dit natuurlijk ook zelf maken, maar als je wilt cheaten en even snel iets lekkers wilt maken kun je gewoon de kant-en-klare versie gebruiken. Verder heb je alleen een blik croissantdeeg nodig, wat amandelschaafsel en een ei. Weinig ingrediënten, weinig moeite en toch een feestelijk & heerlijk resultaat!

Lekker recept voor pasen
Amandelcroissants met spijs recept
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 6 st.

  • 1 blik croissantdeeg (normaal formaat)
  • 120 gr spijs
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 40 gr amandelschaafsel
  • poedersuiker

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (boven,- en onderwarmte).

  2. Verdeel het spijs in 6 gelijke stukjes. Rol het croissantdeeg uit. Maak onderin een kleine inkeping. Leg hier een stukje amandelspijs op.

  3. Rol het deeg op tot een croissant. Bestrijk met eigeel en strooi het amandelschaafsel eroverheen.

  4. Bak de amandelcroissants in 12-15 minuten goudbruin in de oven. Bestrooi de amandelcroissants met poedersuiker.

Zelf amandelcroissants maken
Recept Amandelcroissants met spijs
Amandelcroissants met spijs

Wat vind jij van dit recept?

4.8 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

High tea Franse recepten Moederdag Pasen Vaderdag Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in