Menu

Pasen: Amandelcroissants met spijs

Bij het bewerken van de foto’s van deze amandelcroissants met spijs loopt het water me meteen weer in de mond. Want oh, wat zijn deze amandelcroissants toch lekker. Ik ben dol op spijs en de combinatie van croissants en spijs is echt hemels. Ik zie de amandelcroissants niet vaak voorbij komen bij Nederlandse bakkers of horeca, maar in Italië kom je ze wel geregeld tegen. Zo lekker! En met dit recept maak je ze dus heel makkelijk zelf, gewoon thuis.

Dit recept voor amandelcroissants met spijs is lekker voor Pasen. Met een paar ingrediënten en binnen 20 minuten zet je deze heerlijke croissants op tafel.

Lekker recept voor Pasen

Pasen staat voor de deur en laten deze amandelcroissants met spijs nou een perfect recept zijn voor bij het paasontbijt. Of brunch natuurlijk, dat kan ook. Omdat we toch met z’n allen de paasdagen thuis moeten vieren, maken we er maar het beste van toch? Deze amandelcroissants zijn erg makkelijk om te maken. Helemaal als je kant-en-klare spijs gebruikt. Je kunt dit natuurlijk ook zelf maken, maar als je wilt cheaten en even snel iets lekkers wilt maken kun je gewoon de kant-en-klare versie gebruiken. Verder heb je alleen een blik croissantdeeg nodig, wat amandelschaafsel en een ei. Weinig ingrediënten, weinig moeite en toch een feestelijk & heerlijk resultaat!

6 st.

Ingrediënten voor 6 st.

  • 1 blik croissantdeeg (normaal formaat)
  • 120 gr spijs
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 40 gr amandelschaafsel
  • poedersuiker

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (boven,- en onderwarmte).

  2. Verdeel het spijs in 6 gelijke stukjes. Rol het croissantdeeg uit. Maak onderin een kleine inkeping. Leg hier een stukje amandelspijs op.

  3. Rol het deeg op tot een croissant. Bestrijk met eigeel en strooi het amandelschaafsel eroverheen.

  4. Bak de amandelcroissants in 12-15 minuten goudbruin in de oven. Bestrooi de amandelcroissants met poedersuiker.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.