Amandelcroissants met spijs
Bij het bewerken van de foto’s van deze amandelcroissants met spijs loopt het water me meteen weer in de mond. Want oh, wat zijn deze amandelcroissants toch lekker. Ik ben dol op spijs en de combinatie van croissants en spijs is echt hemels. Ik zie de amandelcroissants niet vaak voorbij komen bij Nederlandse bakkers of horeca, maar in Italië kom je ze wel geregeld tegen. Zo lekker! En met dit recept maak je ze dus heel makkelijk zelf, gewoon thuis.
Dit recept voor amandelcroissants met spijs is lekker voor in het weekend of met feestdagen, zoals Pasen of Kerstmis. Met een paar ingrediënten en binnen 20 minuten zet je deze heerlijke croissants op tafel.
Lekker feestelijk ontbijt
Laten deze amandelcroissants met spijs nou een perfect recept zijn voor bij het paasontbijt of kerstontbijt. Of brunch natuurlijk, dat kan ook. Omdat we toch met z’n allen de paasdagen thuis moeten vieren, maken we er maar het beste van toch? Deze amandelcroissants zijn erg makkelijk om te maken. Helemaal als je kant-en-klare spijs gebruikt. Je kunt dit natuurlijk ook zelf maken, maar als je wilt cheaten en even snel iets lekkers wilt maken kun je gewoon de kant-en-klare versie gebruiken. Verder heb je alleen een blik croissantdeeg nodig, wat amandelschaafsel en een ei. Weinig ingrediënten, weinig moeite en toch een feestelijk & heerlijk resultaat!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 6 st.
- 1 blik croissantdeeg (normaal formaat)
- 120 gr spijs
- 1 ei (losgeklopt)
- 40 gr amandelschaafsel
- poedersuiker
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (boven,- en onderwarmte).
Verdeel het spijs in 6 gelijke stukjes. Rol het croissantdeeg uit. Maak onderin een kleine inkeping. Leg hier een stukje amandelspijs op.
Rol het deeg op tot een croissant. Bestrijk met eigeel en strooi het amandelschaafsel eroverheen.
Bak de amandelcroissants in 12-15 minuten goudbruin in de oven. Bestrooi de amandelcroissants met poedersuiker.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in