Plaattaart met bietjes en geitenkaas
Ik heb weer een lekker makkelijk recept voor jullie. Deze plaattaart met geitenkaas en bietjes is in 5 minuten gemaakt. Ok, hij moet nog wel even 20 minuten in de oven, maar in de tussentijd kan jij mooi met een kopje koffie op de bank ploffen. Althans zo deed ik dat vroeger. Lekker even een uurtje voor mijzelf voordat we gingen eten. Even bijkomen van de drukke werkdag. Tegenwoordig betekent oventijd niet perse meer relax tijd, maar eerder racen naar de crèche en speel met je kind tijd. Herkenbaar? Maar toch voelt het altijd wel weer als een overwinning als er dan een gezonde maaltijd in de oven staat, hebben jullie dat ook?
Bietjes en geitenkaas
Bietjes en geitenkaas, is wat mij betreft een gouden combinatie. Houd je niet van geitenkaas dan zou je ook feta kunnen gebruiken of halloumi. In dit recept gebruik ik reeds voorgekookte bieten. Het kan ook met rauwe bietjes (ook leuk zijn die gekleurde exemplaren). In dat geval snijd je ze heel dun en hussel je ze even om in wat olijfolie met kruiden. Dan komt het ook helemaal goed. Tijm smaakt er heel goed bij, maar ik ben deze keer voor basilicum gegaan. Ook heel lekker en het geeft ook lekker wat kleur aan je plaattaart. Kijk hier voor nog meer lekkere deeg recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 2 - 3 personen
- 1 rol vers bladerdeeg (Tante Fanny)
- 75 gr Crème fraîche
- 3 voorgekookte rode bieten
- 0,5 rode ui
- 60 gr zachte geitenkaas
- Rasp van een halve citroen
- 40 gr walnoten
- Handje verse basilicum
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte)
Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier. Kerf de randjes tot ongeveer 1 cm in met de achterkant van een mes en bestrijk ze eventueel met wat melk of losgeklopt eigeel. Prik gaatjes in het deeg.
Breng de crème fraîche op smaak met peper, zout en de rasp van een halve citroen. Smeer dit uit over het deeg.
Snijd de bietjes in hele dunne plakjes. Ik gebruik hiervoor het liefst een mandoline en verdeel ze over de plaattaart. Snijd de rode ui in halve ringen en leg deze op de bietjes. Verkruimel de geitenkaas over de taart en maak het af met wat walnoten. Breng de taart op smaak met peper en zout.
Bak de plaattaart met bietjes in 20 tot 25 goudbruin in de voorverwarmde oven. Garneer de plaattaart met verse basilicum. Deze taart is zowel koud als warm heel lekker.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in