
Tahini dadel shake met koffie
Een echt verwen drankje dit! Tahini dadel shake. De dadels en kaneelpoeder geven je echt dat lekkere warme positieve gevoel van binnen (daarvan kunnen we allemaal wel wat gebruiken) en de koffie zorgt voor een lekker kick. Om dit drankje te maken heb je een blender of staafmixer nodig en dat is het, lekker snel klaar en weer eens wat anders dan een kopje thee of koffie. Deze shake vult ook nog eens goed, dus je kunt hem zelfs als ontbijtje of na het sporten drinken. Zelf zou ik dan wat minder dadels en geen ahornsiroop gebruiken, dat scheelt je weer wat suikers en wanneer je dan toch lekker bezig bent, een handje havermoutvlokken erbij en je hebt je energiepeil weer helemaal aangevuld. Op de foto’s zie je ook nog stukjes van een lekker vijgentaartje (die kun je hier ook op de blog vinden), als foodstylist en -fotograaf vond ik alleen zo’n glas met een karamelkleurige vulling wat saai om te fotograferen. Niet iets waarvan je direct die blender eens uit de kast zou gaan trekken en ik hoop dat je dat toch wel straks gaat doen!
Warme of koude dadel shake
Dit recept is bedacht als een lauwwarm drankje, de warmte komt van de koffie – niet dat je hoeft op te warmen of te koken. Maar wanneer je zin hebt in een koude dadel shake dan zou je in plaats van het water wat als toevoeging bij het recept staat ook ijsblokjes kunnen toevoegen of voor een echte verwennerij een flinke schep vanille-ijs. Wanneer je de ijsklontjes toevoegt heb je een blender nodig, met een motor die sterk genoeg is om de ijsklontjes te crushen. Dat gaat niet met een staafmixer. Voor alle andere varianten kun je prima de staafmixer gebruiken, doe alles dan in een hoge maatbeker dat werkt het fijnste. De hoeveelheid van het recept wijkt wat af, het is voor 2 personen omdat ik niet denk dat je deze dadel shake voor de hele familie gaat maken. Het is een flink glas voor ieder. Wil je meer maken, verdubbel het recept. Wil je alleen een glas voor jezelf – halveer dan de hoeveelheden.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 2 pers.
- 7 Medjoul dadels
- 5 el Griekse yoghurt
- 2 espresso kopjes espresso koffie of sterke koffie
- 2 el tahinipasta
- 1 el ahornsiroop
- 150 ml water
- 0,5 tl kaneelpoeder
Materiaal
- Blender of staafmixer
Zo maak je het
Snijd de pitten en eventueel harde stukjes uit de dadels.
Doe alle ingrediënten (dadels, ahorn siroop, koffie, kaneelpoeder, Griekse yoghurt, tahinipasta en water) in een blender of hoge maatbeker en mix tot er een glad drankje ontstaat. Schenk het drankje over in twee glazen. Lees voor andere lekkere varianten: bijvoorbeeld de ontbijt variant of koude versie de bovenstaande blogtekst.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan