Dadel shake

Tahini dadel shake met koffie

Een echt verwen drankje dit! Tahini dadel shake. De dadels en kaneelpoeder geven je echt dat lekkere warme positieve gevoel van binnen (daarvan kunnen we allemaal wel wat gebruiken) en de koffie zorgt voor een lekker kick. Om dit drankje te maken heb je een blender of staafmixer nodig en dat is het, lekker snel klaar en weer eens wat anders dan een kopje thee of koffie. Deze shake vult ook nog eens goed, dus je kunt hem zelfs als ontbijtje of na het sporten drinken. Zelf zou ik dan wat minder dadels en geen ahornsiroop gebruiken, dat scheelt je weer wat suikers en wanneer je dan toch lekker bezig bent, een handje havermoutvlokken erbij en je hebt je energiepeil weer helemaal aangevuld. Op de foto’s zie je ook nog stukjes van een lekker vijgentaartje (die kun je hier ook op de blog vinden), als foodstylist en -fotograaf vond ik alleen zo’n glas met een karamelkleurige vulling wat saai om te fotograferen. Niet iets waarvan je direct die blender eens uit de kast zou gaan trekken en ik hoop dat je dat toch wel straks gaat doen!

Warme of koude dadel shake

Dit recept is bedacht als een lauwwarm drankje, de warmte komt van de koffie – niet dat je hoeft op te warmen of te koken. Maar wanneer je zin hebt in een koude dadel shake dan zou je in plaats van het water wat als toevoeging bij het recept staat ook ijsblokjes kunnen toevoegen of voor een echte verwennerij een flinke schep vanille-ijs. Wanneer je de ijsklontjes toevoegt heb je een blender nodig, met een motor die sterk genoeg is om de ijsklontjes te crushen. Dat gaat niet met een staafmixer. Voor alle andere varianten kun je prima de staafmixer gebruiken, doe alles dan in een hoge maatbeker dat werkt het fijnste. De hoeveelheid van het recept wijkt wat af, het is voor 2 personen omdat ik niet denk dat je deze dadel shake voor de hele familie gaat maken. Het is een flink glas voor ieder. Wil je meer maken, verdubbel het recept. Wil je alleen een glas voor jezelf – halveer dan de hoeveelheden.

Dadel shake
Dadel shake

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 2 pers.

  • 7 Medjoul dadels
  • 5 el Griekse yoghurt
  • 2 espresso kopjes espresso koffie of sterke koffie
  • 2 el tahinipasta
  • 1 el ahornsiroop
  • 150 ml water
  • 0,5 tl kaneelpoeder

Materiaal

  • Blender of staafmixer
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de pitten en eventueel harde stukjes uit de dadels.

  2. Doe alle ingrediënten (dadels, ahorn siroop, koffie, kaneelpoeder, Griekse yoghurt, tahinipasta en water) in een blender of hoge maatbeker en mix tot er een glad drankje ontstaat. Schenk het drankje over in twee glazen. Lees voor andere lekkere varianten: bijvoorbeeld de ontbijt variant of koude versie de bovenstaande blogtekst.

Dadel shake met tahin
Dadel shake

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in